RAONIĆ SLAVIO PROTIV FEDERERA NAKON VELIKE DRAME: / Kanadski tenisač senzacionalno se plasirao u finale Wimbledona

Image
Foto: AFP, LEON NEAL
8.7.2016.
17:43
AFP, LEON NEAL
VOYO logo

Za kanadskog tenisača bit će to prvo Grand Slam finale, a Federer ostaje na sedam naslova na Wimbledonu. Isto tako, Raonić je postao prvi Kanađanin koji se plasirao u finale jednog Grand Slam turnira nakon što je pobijedio velikog Švicarca! Bila je to sad već epska bitka. Dva tenisača koja su zasluženo došla do polufinala ovoga cijenjenog turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treća pobjeda Raonića

Bio je to njihov 12. međusobni dvoboj u kojem je Raonić stigao do treće pobjede, ali prve na Grand Slam turnirima. Kanađanin crnogorskih korijena uzvratio je Federeru za polufinalni poraz u Wimbledonu 2014., kad je Kanađanin debitirao u polufinalu na Grand Slam turnirima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Federerovo 11. polufinale

Federeru je ovo bilo 11. polufinale u All England Clubu, a u dosadašnjih 10 je imao perfektan učinak. Kad je došao do vodstva 2-1 u setovima, činilo se da će i 11. put otići do finala, ali je izgubio servis u 12. gemu četvrtog seta nakon što je propustio 40-0 i još jednu prednost. Švicarac je do kraja meča ostao bez prilike za ?break', a izgubljeni servis za 1-3 u petom setu odveo je Federera u poraz. Raonić će u nedjelju, u svom prvom finalu na Grand Slam turnirima, igrati protiv boljeg iz drugog polufinala u kojem se sastaju Britanac Andy Murray i Čeh Tomaš Berdych.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tenisači - polufinale

Miloš Raonić (Kan/6) - Roger Federer (Švi/3) 6-3, 6-7 (3), 4-6, 7-5, 6-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo