RAFAEL NADAL POSRAMIO MARINA ČILIĆA: / Španjolski velikan spektakularnim potezom bacio Hrvata u očaj

Image
Foto: AFP, ARUN SANKAR

Hrvatski tenisači Marin Čilić i Mirjana Lučić-Baroni izgubili su u petak na ATP/WTA turniru u Acapulcu mečeve u polufinalu.

4.3.2017.
9:00
AFP, ARUN SANKAR
VOYO logo

Čilić je u ATP turniru izgubio protiv Španjolca Rafaela Nadala 6-1, 6-2 a Lučić-Baroni protiv Ukrajinke Lesje Curenko s 5-0 nakon što je predala meč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ČILIĆ PROŠETAO DO POLUFINALA: Najbolji hrvatski tenisač dobio neočekivani poklon

Nadal u finalu igra sa Samom Querreyom, a Curenko s Kristinom Mladenović. Ali idemo redom. Čilića sreća nije pomazila u polufinalu protiv velikog Nadala. Kad to kažemo, mislimo na to da je Međugorac sretno prošao u polufinale ATP turnira u Acapulcu, sa samo dvije pobjede. Jer nakon pobjeda nad Dolgopolovim i Ćorićem, u četvrtfinalu nije igrao ni gem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadala je samo jednom pobijedio

Steve Johnson prije meča predao mu je zbog ozljede gležnja koju je dobio u četvrtfinalu protiv Ernesta Escobeda. Taj meč je nekako izdržao do kraja, ali protiv Čilića nije mogao nastupiti.

Trećeg nositelja Čilića u polufinalu je čekao drugi, Rafael Nadal, protiv kojeg je igrao četiri puta i samo jednom ga pobijedio, 2009. u Pekingu. Zadnji put igrali su 2015. u Baselu, kada je Nadal slavio 2-1 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na zapadu ništa novo, rekli bi smo. Rafa je i u Meksiku nastavio svoju dominaciju nad hrvatskim tenisačem i za manje od sat i pol ga pobijedio. Nadal je suverenim trijumfom pokazao da je Kralj Acapulca, jer ovo mu je 14. pobjeda na turniru gdje još nije izgubio meč, a osvojio ga je 2005. i 2013. Bez obzira što je prije tri godine Acapulco promijenio podlogu sa zemljane na tvrdu, to mu ovaj put nije nimalo smetalo. Iako Rafi više odgovara zemljana podl0ga. Ipak je on kralj zemlje, na toj podlozi je u većini slučajeva igrao bolje nego na tvrdoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Katastrofalno odigrao prvi set

Čilić je prvi set odigrao katastrofalno i u prvih pet gemova napravio čak 15 neforsiranih grešaka, što je Nadal iskoristio za vodstvo 5.0. Jedino što je Čilić u prvom setu napravio vrijedno spomena, dva su asa za jedini poen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu Nadal je nastavio gdje je stao u prvom i odmah brejknuo Čilića, koji se probudio i krenuo napadati protivnikov servis. Ali, Nadal je spasio sve četiri brejk lopte i do forhend winnerom došao do pobjede za finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Morao sam igrati jako dobro ako želim pobijediti igrača kao što je Marin i jako sam zadovoljan mojom predstavom. U ključnim trenucima bio sam fokusiran i dobrim udarcima spašavao brejk lopte", kazao je Nadal za službeni ATP.

Lučić-Baroni zbog viroze predala meč

Mirjana Lučić-Baroni je zbog viroze u polufinalu morala predati meč Ukrajinki Lesji Curenko nakon 0-5 u prvom setu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uhvatile me neka viroza i prije početka meča sam povraćala. Pokušala sam igrati jer nisam od onih koji se predaju. No, nisam se osjećala dobro, vrtilo mi se u glavi i stalno sam imala osjećaj da ću ponovno povraćati. Žao mi je što sam morala predati jer sam odlično igrala u Acapulcu", kazala Mirjana Lučić-Baroni.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

ATP Acapulco, polufinale: Sam Querrey (SAD) - Nick Kyrgios (Aus/6) 3-6, 6-1, 7-5 Rafael Nadal (Špa/2) - Marin Čilić (Hrv/3) 6-1, 6-2

WTA Acapulco, polufinale: Lesja Curenko (UKR/7) - Mirjana Lučić-Baroni (Hrv/1) 5-0, predaja Kristina Mladenovic (FRA/2) - Christina McHale (SAD/5) 7-5, 4-6, 6-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo