SVE JE OTKRIO / Nadal nakon ispadanja otvorio dušu: Umoran sam i frustriran, ne mogu reći da nisam psihički slomljen jer bih lagao

Image
Foto: Profimedia

Kao branitelj naslova, nisam želio odustati, kazao je španjolski tenisač Rafael Nadal nakon poraza u 2. kolu Australian Opena od Amerikanca Mackenzie McDonalda sa 4-6, 4-6, 5-7

18.1.2023.
10:05
Profimedia
VOYO logo

Branitelj naslova i rekorder po broju osvojenih Grand Slamova, se ozlijedio u završnici drugog seta nakon čega je zatražio liječničku pomoć. U nastavku meča je imao problema s kretanjem, ali je ipak završio meč i nakon dva sata i 31 minute morao priznati premoć 27-godišnjem Amerikancu, trenutačno 65. tenisaču svijeta.

Image
PUKAO MU FILM /

Marijana Veljović razljutila Rafaela Nadala, Španjolac izgubio živce zbog srpske sutkinje: 'S tobom je uvijek isto'

Image
PUKAO MU FILM /

Marijana Veljović razljutila Rafaela Nadala, Španjolac izgubio živce zbog srpske sutkinje: 'S tobom je uvijek isto'

"Nisam mogao udariti bekhend i trčati, ali sam želio završiti susret. Kao branitelj naslova, nisam želio odustati," rekao je Rafael Nadal koji je imao problema s ozljedom kuka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Primijetio sam nešto s kukom prethodnih dana, ali ništa kao danas. Imam povijest problema s kukom koji su me prisilili da se podvrgnem liječenju u prošlosti. Umoran sam i frustriran jer sam se oporavljao veći dio svoje karijere. Ali uvijek sam to prihvaćao. Ne mogu reći da nisam psihički slomljen jer bih lagao. Izgubio sam i tu se nema što više dodati, mogu samo čestitati suparniku", rekao je na konferenciji za novinare.

Dvostruki pobjednik Australian Opena (2009, 2022) i prije ozljede bio je daleko od svoje prepoznatljive razine. Otkako je stigao u Australiju, gdje je također izgubio oba singla na United Cupu, nikako nije pronašao pravu igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Španjolca, koji je u karijeri osvojio rekordna 22 Grand Slama, ovo je bilo najranije ispadanje u Melbourneu nakon 2016. godine, kada ga je u 1. kolu u pet setova izbacio Fernando Verdasco.

"Ovo je sport, nije važno koliko imaš prilika, moraš dati sve od sebe do samog kraja. To je filozofija i bit samog sporta. Toga se držim kroz cijelu karijeru," poručio je 36-godišnji Španjolac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sada nije poznato koliko je ozljeda teška.

"Teško je točno reći što imam dok ne odem na magnetsku rezonancu. Ne znam je li problem u mišićima, je li u hrskavici… Nadam se da nije nešto pretjerano loše što će me držati vani dugo vremena," istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadal je tijekom karijere osvojio rekordna 22 Grand Slam turnira pri čemu je 14 puta slavio na Roland Garrosu. Četiri puta je pobijedio na US Openu, a po dva puta na Australian Openu i Wimbledonu.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo