POTPUNI KRAH: / Hrvatska se iz Srbije vraca bez ijednog boda

Hrvatska teniska Davis Cup reprezentacija porazena je na gostovanju u Kraljevu kod Srbije u 1.

8.3.2015.
17:42
VOYO logo

Novak Dokovic - Mate Delic 6-3, 6-2, 6-4

Viktor Troicki - Borna Coric 4-6, 1-6, 6-3, 6-2, 6-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dokovic/Zimonjic - Draganja/Skugor 6:3, 6:4, 6:1

Filip Krajinovic - Franko Skugor 6:4, 6:2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Viktor Troicki - Mate Delic 6:4, 6:3 Drugi srpski reket Trocki je za manje od od sat vremena slavio protiv Delica, 158. igraca na ATP listi. Ranije je u nedjelju srbijanski tenisac Filip Krajinovic pobijedio Franka Skugora sa 6:4, 6:2. Dvoboj u Kraljevu bio je odlucen vec u subotu nakon igre parova u kojoj su Novak Dokovic i Nenad Zimonjic svladali Marina Draganju i Skugora. U petak je Dokovic pobijedio Delica, a Troicki u pet setova Bornu Corica.

Hrvatska ce tako u od 17. do 19. rujna igrati za ostanak u elitnom rangu Davis Cupa, a ime sljedeceg suparnika doznat ce tek u srpnju. Uz Hrvatsku, u bubnju ce biti i preostalih sedam porazenih reprezentacija u prvom kolu Svjetske skupine, te osam reprezentacija iz zonskih natjecanja u Prvoj grupi. Za sada je Hrvatska u poziciji da bude medu osam nositelja u kvalifikacijama, sto bi bitno olaksalo borbu za Svjetsku skupinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reprezentacija Srbije ce za plasman u polufinale u srpnju igrati protiv pobjednika dvoboja izmedu Brazila i Argentine.

Nakon poraza od Srbje s 5:0 hrvatski izbornik Zeljko Krajan i igraci koji su bili na terenu u nedjelju bili su realni u procjenama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tesko je bilo pronaci energiju nakon subotnjeg meca parova. Propustio sam dosta prilika za 'break', steta zbog toga. Lijepo je sto je toliko gledatelja doslo na mec“, rekao je Skugor, a Delic se nadovezao: "Igrao sam opusteno i shvatio ovo kao trening mec iz kojeg mogu nesto nauciti.“

Rezultat 0:5 je jedan od dva najteza poraza hrvatske reprezentacija od 1993. godine, odnosno njena ukljucenja u ovo natjecanje. Do sada je maksimalnim rezultatom izgubila samo jednom, na gostovanju kod Spanjolske u Valenciji 2003. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj rezultat sigurno ne zvuci najljepse, ali nismo imali velike sanse da bude bolje od toga. Pokazalo se da je jedina sansa za osvajanje boda bilo Bornino vodsvo 2:0 u setovima protiv Troickog u petak. U ostalim mecevima nismo bili ni blizu cak ni osvajanju seta. Srbija je pobijedila zasluzeno, bila je prejaka“, rekao je izbornik Krajan.

" Pozitivno je sto je Borna okusio prvi put kako je biti prvi reket u reprezentaciji. Nitko od njega nije ocekivao da nam donese pobjedu, jer bi u nedjelju, da je i svladao Troickog, igrao protiv Novaka Dokovica. No vec ta situacija da bude prvi igrac nije laka, a bolje da je to iskusio sada nego kasnije. To je veliki plus. Vidjelo se da mu nije lako, jer u prvom mecu sigurno nisu bili samo fizicki problemi, nego i psihicko opterecenje u zelji da dokaze da moze biti voda. Takoder, Draganja je odigrao jos jedan mec parova, on ce nam trebati u paru i nadam se da ce se Ivan Dodig vratiti, pa da igraju zajedno.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo