Petra Martić zaustavljena u prvom kolu Dubaija

Hrvatska tenisačica Petra Martić zaustavljena je u 1. kolu vrlo jakog WTA turnira u Dubaiju vrijednog dva milijuna dolara. Bolja od naše tenisačice sa 6:3,5:7,6:3 bila je Čehinja Lucie Šafarova.

21.2.2012.
14:19
VOYO logo

Sve je loše krenulo po našu igračicu na samom startu meča kada je svoj prvi servis-gem prepustila suparnici. Vratila se u set nije, iako je imala za to priliku kod rezultata 4:3 kada je izborila jednu break-loptu. Nije ju iskoristila, a nakon toga je Šafarova još jednom oduzela servis Martić s čime je i zaključila prvi set (6:3).

Martić u drugu dionicu kreće silovito i s dva breaka u prva tri servis-gema Čehinje odlazi na 4:1, ali tada kreću problemi. Najprije je Šafarova vratila jedan break zaostaka, da bi na servisu naše tenisačice za set (5:4) vratila i drugi čime je poravnala na 5:5. Međutim, Martić ponovno oduzima početni udarac Šafarovoj i ima novu priliku za poravnanje u setovima. To i koristi, ali tek nakon tri propuštene set lopte i dvije spašene break lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlučujući set nije donio ništa dobroga za našu igračicu koja je izgubila svoja prva dva servis-gema s kojima je, zajedno sa tri svoja, Šafarova odjurila do vodstva 5:0. Martić se nakratko vratila u set kada je zadržala svoja dva servisa i napravila jedan break za 5:3, ali Šafarova nije propustila iskoristiti drugu priliku za meč te se sa 6:3 u odlučujućem setu plasirala u 2. kolo Dubaija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo