SPLITSKA PUBLIKA PODBACILA / Pavić neutješan nakon poraza, ali ne zbog igre: 'Tužno je bilo vidjeti da ima više Finaca nego naših'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatska teniska reprezentacija u petak je pred manje od 1000 gledatelja na splitskim Gripama poražena od Finske

16.9.2023.
8:16
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska teniska reprezentacija u petak je pred manje od 1000 gledatelja na splitskim Gripama poražena od Finske s 2-1 i time je ispala iz utrke za plasmanom u četvrtfinale Davis Cupa te je prvi put u posljednje tri sezone zaustavljena prije polufinala ovog natjecanja. 

Image
PRAZNA DVORANA /

Prvi hrvatski reket nakon meča odlučio javno prozvati navijače: 'Bolje tretirani vani nego doma'

Image
PRAZNA DVORANA /

Prvi hrvatski reket nakon meča odlučio javno prozvati navijače: 'Bolje tretirani vani nego doma'

U oslabljenom sastavu neigranjem dvojice ozlijeđenih stožernih igrača, Borne Ćorića i Marina Čilića, hrvatski izbornik Vedran Martić imao je na raspolaganju Bornu Goju kao najbolje rangiranog igrača, uz dvojicu debitanata Dinu Prižmića i Duju Ajdukovića te odličan par u Ivanu Dodigu i Mati Paviću. Takav je sastav u dvobojima s američkom i finskom reprezentacijom bio konkurentan, ali je u oba slučaja ostao bez ukupne pobjede. Protiv Amerikanaca su nijanse prevagnule na stranu gostujuće reprezentacije u igri parova, a protiv Finaca su nijanse odlučile oba pojedinačna dvoboja pa parovi nisu imali rezultatski značaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znao sam da će ovo biti težak meč. Virtanen je dobar u dvorani, a Prižmić je odigrao dobar meč. Gojo je protiv Ruusuvuorija mogao osvojiti prvi set i onda bi možda bio drugačiji rezultat. Finska ima jako dobru momčad, a mi smo bili bez dvojice udarnih igrača. Da su bili tu, imali bi Goju na poziciji drugog igrača, što automatski mijenja situaciju. Nismo mogli ništa nego se boriti. Nitko ne zna da je Mate Pavić cijelu prošlu noć povraćao, bio bolestan i takav igrao. To pokazuje kakav je naš duh, koliko smo spremni za borbu. No, ne možemo glavom kroz zid. Oni su bili bolji. Sad s Amerikancima igraju meč za prolaz, a mi ćemo odigrati još u nedjelju s Nizozemcima", izjavio je Vedran Martić nakon poraza od Finske.

U posljednjem meču dana Ivan Dodig i Mate Pavić su konačno "skinuli urok" sa svojeg partnerstva u Davis Cupu i došli do prve pobjed koja, nažalost, nije imala utjecaj na ukupan rezultat dvoboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrali smo dobro u Davis Cupu, ali stvarno smo imali tu čudnu, negativnu statistiku. Sad smo pobijedili i dobro je za mene i za njega da je to iza nas. Malo nam je teško jer smo oba meča izgubili s 2-1 i ostali bez šanse da u nedjelju prođemo dalje, ali ima i dosta pozitivnih stvari iz ovog natjecanja. Malo sam tužan, jer iz mojeg iskustva, kad ovako nedostaju neki igrači, publika može napraviti prevagu. Mi smo dali sve od sebe. Ljudi koji su došli su dali sve od sebe i želim im svima zahvaliti. Nadam se da će biti još prilika i još uspjeha", rekao je najiskusniji član reprezentacije Ivan Dodig.

Njegov partner u ovom tjednu, Splićanin Mate Pavić, također se osvrnuo na uglavnom prazne tribine dvorane na splitskim Gripama. Potpuno drugačija slika u odnosu na 2005. kad su Ivan Ljubičić i Mario Ančić donosili pobjede protiv Rumunjske i Rusije, a mladi Mate bio skupljač lopti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba biti realan i uzeti u obzir da je nekada bio format natjecanja drugačiji, da su cijene ulaznica bile drugačije i da je naš savez bio organizator. No, tužno je bilo vidjeti da ima 200, 300 Finaca i da ih ima više nego naših na tribinama. Malo jesmo razočarani. Ja se samo mogu nadati da će sljedeći put, gdjegod budemo igrali u Hrvatskoj, biti bolje nego što je bilo sada."

Pavić se osvrnuo i na prvu pobjedu u paru s Dodigom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da smo odigrali korektan meč. Protiv Amerikanaca smo bili bolji ali to tada nije bilo dovoljno za pobjedu, a danas je. Zadovoljni smo da smo pobijedili, obranili smo čast, ublažili smo poraz da ne bude 0-3."

Za nedjeljni dvoboj protiv Nizozemaca, koji u rezultatskom smislu nijednoj reprezentaciji ne može ništa donijeti, Vedran Martić je naznačio da bi moglo doći do promjene u nominaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moram prvo razgovarati s Bornom Gojom koji je prvi igrač, a naigrao se u Americi, došao ovdje nakon sedam uzastopnih mečeva na US Openu. Sigurno bi bilo lijepo pružiti priliku Duji Ajdukoviću da odigra meč u Splitu i u Davis Cupu. Vidjet ću kad popričam s momcima."    

BKFC 50 iz Denvera ekskluzivno gledajte 23. rujna na streaming platformi Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo