'Nevjerojatno je da sve ove godine nisam pukla'

Legendarna nizozemska paraolimpijka Esther Vergeer u suzama je objavila da prekida igračku karijeru koju je zaista teško nadmašiti.

13.2.2013.
8:35
VOYO logo

Tridesetjednogodišnja Esther je proteklih deset godina dominirala teniskim terenima, a popis njezinih rekorda i dostignuća zaista je impresivan.

U zadnjih deset godina nije poražena (ukupno u karijeri ima 700 pobjeda i 25 poraza), ostvarila je nevjerojatan niz od 470 uzastopnih pobjeda, osvojila sedam zlatnih medalja na paraolimpijskim igrama, 13 naslova svjetske prvakinje te 21 pojedinačni Grand Slam naslov (sve na kojima je nastupila), odnosno 23 u parovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno u karijeri ima 169 trofeja u pojedinačnoj konkurenciji, 120 u nizu, odnosno 159 u parovima. Na vrhu ljestvice je bila nevjerojatnih 668 tjedana. U posljednjih 10 godina osvojila je 120 turnira zaredom u kojima je pobijedila 73 različita protivnika. Čak 95 puta je slavila sa 'čistih' 6:0, 6:0 i izgubila samo 18 setova.

Godine 1999. je zasjela na vrh ljestvice tenisačica i nikada ga nije izgubila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Impresivno je što sam tako daleko dogurala. Jako sam ponosna na svoje rezultate i naslove i s ponosom gledam na ono što sam napravila. Nevjerojatno je da sve ove godine nisam pukla. Nakon Igara u Londonu sam shvatila da za mene više nema izazova na terenu, ali ima ih puno izvan njega. Na primjer, da djeci s invaliditetom diljem svijeta pružim šansu da se bave sportom. Teško mi je i moram se naviknuti na novi život. Eventualni nastavak karijere me više ne može obogatiti ni u kojem smislu. Tijekom karijere sam upoznala jako puno ljudi koji su me inspirirali da nešto značim i izvan terena", izjavila je Esther, koja nije mogla sakriti suze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Međunarodne teniske federacije Francesco Ricci Bitti je na njezin račun iznio samo hvalospjeve:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Esther je sjajan ambasador i to ne samo tenisa, već i svih paraolimpijskih sportova. Ona je inspiracija za mnoge ljude. Svi joj želimo mnogo uspjeha s fondacijom, a svi znamo da će sve čega se primi u budućnosti imati zajamčen uspjeh", izjavio je Bitti, a poklonili su joj se i velikani Johann Cruyff i Roger Federer.

"Ona bi trebala biti primjer svima nama", napisao je legendarni nizozemski nogometaš, a slavni švicarski tenisač dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ona je nevjerojatan sportaš i veliki čovjek, a u našem sportu je napravila zaista nevjerojatne stvari."

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo