OVO JE PRILIKA ZA BORNU ĆORIĆA DA SE UPIŠE U POVIJEST: / 'Hrvat iza sebe ima impresivnu sezonu'

Image
Foto: AFp, CLIVE BRUNSKILL

Po prvi put na kraju sezone ATP će organizirati turnir najboljih osam tenisača mlađih od 21 godine.

11.1.2017.
10:48
AFp, CLIVE BRUNSKILL
VOYO logo

ATP finale 'sljedeće generacije' održat će se u studenom u Milanu, a zasad je izvjesno da će se ovaj turnir održavati do 2021. godine, piše službena ATP stranica. Krovna organizacija muškog svjetskog tenisa na odluku o organizaciji ovog turnira došla je iz razloga što najbolji tenisači svijeta ulaze u 30-etu.

Roger Federer bi uskoro mogao u mirovinu, Rafael Nadal ima 31 godinu i na njihovo mjesto dolaze nove, mlade snage koje se još više trebaju isprofilirati na svjetskoj teniskoj sceni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LUĐAK I POL: Zločesti dečko svjetskog tenisa nastavlja šokirati javnost

'Smjena generacije dolazi i moramo se početi pripremati'

"Smjena generacije dolazi i moramo se početi pripremati. Nova generacija ima ogroman talent i ovo je prilika da ta generacija pokaže svoju igru svima na svijetu", rekao je prvi čovjek ATP-a Chris Kermode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turnir će se održati po uzoru na završni Masters tenisača u Londonu koji igraju najboljih osam tenisača ATP ljestvice u tekućoj godini. Nastupit će sedmero najboljih tijekom godine te jedan domaći tenisač s pozivnicom, a do polufinala će se stizati kroz mečeve u skupinama.

Mladi ruski tenisač Daniil Medvedev (20) trenutno je vodeći mladi igrač svijeta za turnir 'sljedeće generacije'. U tekućoj godini skupio je 150 bodova. Drugi australski tenisač Omar Jasika s 48 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorić treći najbolji tenisač u konkurenciji U-21

Bivši legendarni švedski tenisač Stefan Edberg kazao je ideja o završnom Mastersu najboljih mladih tenisača svijeta sjajna ideja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je dobro za tenis. Sjajno da se promoviraju mladi igrači", dao je do znanja Edberg.

ATP je izdvojio trenutno najbolje mlade igrače svijeta do 21 godine i među njima se našao i Borna Ćorić. Organizacija je istaknula:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvat iza sebe ima impresivnu sezonu. Završio je u TOP 50 igrača svijeta drugu godinu za redom. Ćorić je prošle godine igrao svoja prva dva ATP Tour finala u kojima je bio poražen od Stana Wawrinke u Chennaiju i Federica Delbonisa u Marrakechu", stoji u objašnjenju ATP-a.

Trenutno je Ćorić treći najbolji tenisač u konkurenciji U-21. Ispred su Nijemac Alexander Zverev i Rus Karen Kačanov. Budući da mlade tenisače ne planiraju nagraditi bodovima za nastup u Milanu, u ATP-u su odlučili ponuditi veliku zaradu pa je nagradni font 1,27 milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo