'OVO JE JEDNO OD NAJGORIH ISKUSTAVA KOJE SAM IMAO': / Čilić je rekao što misli o velikom turniru u Madridu

Image
Foto: Profimedia

Tko je jednom igrao tenis u takvim uvjetima, zna o čemu govori Čilić

9.5.2019.
18:22
Profimedia
VOYO logo

Da je Laslo Đere iskoristio jednu od tri break-lopte koje je imao kod 6:4 i 2:0, vjerojatno bi samo ostalo pitanje koliko bi Marin Čilić osvojio gemova do kraja meča; jedan ili dva. Najbolji hrvatski tenisač baš je tada započeo novi preokret u madridskoj Caja Magici u kojoj je u sva tri meča bio na konopcima, ali i svaki se put maknuo od njih na vrijeme i prvi put u godini izborio četvrtfinale jednog turnira.

30-godišnji Međugorac opet je veći dio meča proveo u borbi sa sobom, opet su ružne riječi u potocima tekle iz njegovih usta, a nakon meča nije baš ni pohvalno govorio o organizaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sunce i sjena

"Moram to kazati, ovo je jedno od najgorih iskustava koje sam imao", rekao je 11. tenisač svijeta.

"Žao mi je što to moram reći, ali ovo sunce i sjena... Razumijem da se ovdje igraju mečevi prvog i drugog kola, ali staviti ovdje osminu finala nije najbolja ideja. Na kraju je pobijedio onaj koji se bolje snašao i uspostavio bolji ritam. Tražio sam svoju igru, ali na ovom terenu jako je teško igrati. Turnir mora popraviti ove stvari."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

7th May 2019, Caja Magica, Madrid, Spain; Mutua Madrid Open, day 4; Marin Cilic (CRO) serves, Image: 431583112, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Actionplus

Tko je jednom igrao tenis u uvjetima u kojima je jedna strana obasjana suncem, a druga u hladovini, zna dobro o čemu govori Čilić, no to su više sile jer Caja Magica (Čarobna kutija) ima takvu konstrukciju da se jedan dio dana jednostavno mora odigrati u tim okolnostima.

Srećom, one nisu negativno utjecale na našeg najboljeg tenisača koji će u petak igrati protiv još jednog Srbina s kojim se ne može pohvaliti dobrim omjerom. U 19 dosadašnjih dvoboja samo je dvaput dobio Đokovića koji je, pak, u nizu od tri pobjede otkako je izgubio finale Quenn'sa prošle godine. No Nole ne briljira premda pobjeđuje, a Čilić je dugo čekao da spoji jedno i drugo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo