Obogatila se preko noći, ali i dalje vozi Škodu!

"Ne mislim da sam sada posebna, nadam se da ću ostati ista osoba kao dosad te da u mom životu neće biti većih promjena", rekla je 21-godišnja Petra Kvitova nakon osvajanja wimbledonskog naslova.

4.7.2011.
11:48
VOYO logo

Njezina suparnica u subotnjem finalu, Ruskinja Marija Šarapova, najplaćenija je sportašica svijeta, živi u Los Angelesu, a svoj glamurozan život začinila je zarukama s NBA košarkašem Sašom Vujačićem.

Petra se definitivno ne uklapa u takvu priču. Kada ne igra turnire, živi i trenira u gradiću Fulneku na istoku Češke, udaljenom oko 300 kilometara od Praga, koji ima nepunih 6000 stanovnika. Ondje se nakon finala odvijala neviđena fešta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi smo slavili s Petrom, njezin je otac gradski vijećnik. Više od 200 teniskih navijača i prijatelja okupilo se u gradskoj dvorani i na velikom ekranu gledalo njezin finale", rekla je gradonačelnica Jana Mocova.

Gradonačelnica je otkrila i da su se u Fulneku cijeli dan posluživale jagode sa šlagom kako bi ozračje u gradiću što više nalikovalo wimbledonskom. Inače, kao i velika većina u svijetu tenisa (sjetite se samo Gorana Ivaniševića), i Kvitova je tijekom ova dva tjedna imala jedan ritual koji je ponavljala svakog dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj kondicijski trener i ja svake smo večeri jeli ananas. Čini se da je pomoglo", sa smiješkom će ova 21-godišnjakinja koja je imala tek nekoliko mjeseci kad je njezina slavna sunarodnjakinja Martina Navratilova osvojila svoj deveti uzastopni wimbledonski naslov. Upoznale su se tek prije ovogodišnjeg finala, a 54-godišnja Navratilova oduševljena je njezinom igrom, ali i riječima koje joj je Kvitova uputila.

"Kako neću biti, nisam baš upoznala mnogo tenisačica koje su mi rekle da sam njihova junakinja. Jako draga djevojka, na mene je ostavila dubok dojam svojim nastupom na ovom turniru. Možda zato što je ljevakinja kao i ja, ha-ha. Šalim se, sigurna sam da joj ovo nije posljednji trijumf u All England Clubu, i u godinama koje dolaze bit će jedna od glavnih kandidatkinja za wimbledonsku krunu", rekla je velika Martina Navratilova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prve su to već shvatile britanske kladionice koje Čehinju drže za prvu favoritkinju Wimbledona 2012. godine, ispred Serene Williams i Šarapove. Nova zvijezda ženskog tenisa upravo je rođena.

Petra Kvitova je pobjedom u Wimbledonu zaradila 1,2 milijuna eura, ali nova kraljica All England Cluba se ne razbacuje novcem, pa tako u garaži ima samo jednu Škodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidjela sam neke Škode ovdje. One su super", otkrila je Čehinja.

Vezani članci:

arti-201107020044006 arti-201106290655006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo