Razočarani Đoković poslao poruku američkoj publici

Nakon što je u finalu US Opena izgubio od Andyja Murrayja, Novak Đoković je čestitao Britancu na zasluženo osvojenom meču, ali onda je ironično poručio publici: 'Radujte se!

11.9.2012.
9:51
VOYO logo

Novak Đoković pozdravio je nakon poraza u finalu US Opena od Andyja Murrayja u pet setova (7:6(10), 7:5, 2:6, 3:6, 6:2) dolazak škotskog tenisača u klub Grand Slam pobjednika.

Srpski tenisač je čestitao Murrayju na zasluženo osvojenom meču, ali onda je ironično poručio publici:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radujte se! Ovo je i vaš veliki uspjeh", izjavio je Đoković pa kasnije, hladnije glave, komentirao meč:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaki poraz je težak poraz, tu nema nikakve sumnje. Imao sam veliku priliku, ali izgubio sam od velikog protivnika. Andy je zaslužio taj naslov više od ikoga, jer je već godinama vrhunski igrač, a prva četiri Grand Slam finala u karijeri je izgubio. Sada ga je napokon osvojio i ja mu na tome iskreno čestitam. Zaslužio je. Sretan sam zbog njega", rekao je Đoković, koji je ostao na pet osvojenih Grand Slam titula. Lani ih je osvojio tri, sve osim Roland Garrosa, jedinog koji mu još nedostaje...

Dodao je kako nema nikakve dvojbe ima li današnji tenis 'veliku trojku' ili 'veliku četvorku'... "Nas četvorica, Roger Federer, Rafael Nadal, Andy Murray i ja, mi smo podigli ovaj sport na višu razinu i stvarno je zadovoljstvo biti dijelom jednog tako jakog razdoblja u muškom tenisu. To je privilegija. Mi dolazimo u završnu fazu na svakom Grand Slam turniru. Andyjev naslov sada priču čini još zanimljivijom, uzbudljivijom i neizvjesnijom za navijače. Razočaran sam zbog poraza, ali duboko u sebi znam da sam dao sve od sebe što sam imao na terenu. Stvarno sam se borio koliko sam mogao da se vratim u meč. Sada se moram oporaviti od ovoga i krenuti dalje", zaključio je Đoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Murray je prekinuo post dug 76 godina britanskog tenisa, koji je na svog Grand Slam pobjednika čekao još od Freda Perryja, koji je 1936. osvojio Wimbledon i US Open. Murray nikada nije imao priliku upoznati Perryja, koji je preminuo 1995. godine... "Siguran sam da se i on smije tamo negdje gore jer je netko napokon to učinio za Veliku Britaniju. Nadam se da nećemo opet morati tako dugo, dugo čekati, da će netko osvojiti novi Grand Slam naslov za mog života. Nakon što sam imao već nekoliko prilika osvojiti tu Grand Slam titulu, a nikad nisam uspio, pitao sam se hoće li se to ikada dogoditi? Uhvati te mala nevjerica. Sada, kada sam napokon uspio preskočiti tu zadnju prepreku, osjećam veliko olakšanje", rekao je Murray.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo