Nova sportska senzacija Hrvata: 'To je nevjerojatno'

Velika pobjednička serija mlade 16-godišnje hrvatske tenisačice Donne Vekić se nastavlja. I dalje bez izgubljenog seta, Vekić se plasirala u polufinale WTA turnira u Taškentu (tvrda podloga)...

13.9.2012.
13:58
VOYO logo

U polufinalnom je ogledu Vekić sa 6-4, 6-4 pobijedila šestu nositeljicu, 20-godišnju Srpkinju Bojanu Jovanovski. Ovo je sada već šesti meč u Taškentu kojeg je mlada Hrvatica dobila bez da je izgubila set (tri u kvalifikacijama i tri u glavnom turniru).

Meč protiv Jovanovski (64. na svijetu) je bio težak za Vekić (183. u ovom trenutku na WTA ljestvici), ali je poput rutinirane tenisačice dobila većinu bitnih poena. Uvijek je bila korak ispred suparnice kada se lomio rezultat, bilo u prvom ili drugom setu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vekić je vrlo brzo došla do breaka prednosti, no kod 4-3 za hrvatsku tenisačicu Jovanovski je vratila izgubljeno. Ipak, Donna je kod 4-4 Vekić opet došla do breaka, a kod 5-4 je u teškom gemu slomila suparnicu, te je asom došla do poena za 6-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom je setu svaka tenisačica osvojila svoj početni udarac do 2-2. Tada prvo naša tenisačica radi break. Jovanovski uzvraća, ali Vekić kod 3-3 još jednom dolazi u prednost koju do kraja više nije ispuštala. Osvojila je Vekić jedanaest poena više u meču (72-61), te je iskoristila četiri od devet break-prilika (srpska tenisačica dvije od osam). Imala je Vekić četiri asa i četiri dvostruke servis pogreške, dok je osvojila vrlo dobrih 73 posto poena nakon ubačenog prvog servisa (24 od 33).

"Plasman u polufinale, to je nevjerojatno. Drago mi je da sam igrala jako dobro. Ušla sam u meč puna samopouzdanja. Napadala sam sa svakom loptom s kojom sam mogla. Drago mi je da sam dobila tri meča zaredom protiv igračica koje su među 100 najboljih na WTA ljestvici. Nadam se da ću se uspjeti dobro odmoriti prije polufinala", izjavila je Donna Vekić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U polufinalu će joj suparnica biti Čehinja Eva Birnerova koja je u četvrtfinalu bila bolja od Rumunjke Cadantu sa 6-3, 4-6, 6-2. Birnerova je 133. igračica na svijetu.

U drugom se polufinalu sastaju Irina Camelia Begu i Urszula Radwanska. Recimo da je Begu pobijedila Galinu Voskobojevu 3-6, 7-6(1), 7-5 i to nakon što je spasila 2-5 i 0-30 u trećem setu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo