NEVJEROJATAN RASPLET ZA POLUFINALE AUSTRALIAN OPENA: / Serena propustila 5-1 u trećem setu i četiri meč-lopte

Image
Foto: AFP

'Nisam učinila ništa pogrešno na tim meč loptama'

23.1.2019.
9:42
AFP
VOYO logo

Japanka Naomi Osaka i Čehinja Karolina Pliškova čine drugi polufinalni par na Australian Openu nakon što su u srijedu eliminirale Elinu Svitolinu, odnosno Serenu Williams. Sedma nositeljica Karolina Pliškova je slavila protiv Serene Williams sa 6-4, 4-6, 7-5, a Osaka je eliminirala Ukrajinku Elinu Svitolinu sa 6-4, 6-1.

Williams imala sve u svojim rukama

Williams, sedmerostruka osvajačica Australian Opena, je u trećem setu protiv Pliškove propustila četiri meč lopte ispustivši pritom vodstvo od 5-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam učinila ništa pogrešno na tim meč loptama. Ostala sam agresivna. A ona je doslovno pogodila linije na nekima od njih" izjavila je Williams novinarima nakon što je završio njen pokušaj da se dokopa 24. Grand Slam naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pliškova, finalistica US Opena iz 2016., već je sada ostvarila svoj najbolji rezultat na Australian openu gdje do sada nije došla dalje od četvrtfinala.

Osaka želi više

Osaka je nakon meča koji je trajao samo sat i 12 minuta izjavila da se osjeća "čudno" jer želi više nakon što se u svom prvom nastupu na Australian Openu plasirala u polufinale. Ona je prošle godine kao 20-godišnjakinja postala prva Japanka koja je osvojila neki Grand Slam turnir pobijedivši u finalu US Opena Serenu Williams.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je nešto na čemu sam puno radila, da ostanem na turnirima što dulje. Mislim da sam u stanju sada to napraviti. Ali sada samo želim gledati prema naprijed. I zato mogu reći da nisam u potpunosti zadovoljna - sretna sam što sam tu, ali istovremeno želim ići dalje. Ima još mečeva koje moram pobijediti", izjavila je Osaka koja je prva Japanka koja se plasirala u polufinale Australian Opena nakon Kimiko Date 1994.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polufinalni susret između Pliškove i Osake na rasporedu je u četvrtak.

U drugom polufinalnom susretu ogledat će se još jedna Čehinja Petra Kvitova i Amerikanka Danielle Collins.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australian Open, tenisačice, četvrtfinale:

Karolína Plíšková (Češ/N.7) - Serena Williams (SAD/N.16) 6-4, 4-6, 7-5 Naomi Osaka (Jap/N.4) - Elina Svitolina (Ukr/N.6) 6-4, 6-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo