WTA Hua hin / Nevjerojatan poraz Tomljanović od ukrajinskog čuda od djeteta: Zagrepčanka ostala bez prve titule

Image
Foto: Nick Potts/Press Association/PIXSELL

Bivša hrvatska reprezenativka u Hua Hinu dočekala je premijernu WTA titulu

3.2.2019.
13:40
Nick Potts/Press Association/PIXSELL
VOYO logo

Ajla Tomljanović imala je sve u svojim rukama, prva titula u karijeri bila joj je nadohvat ruke, a onda sve što je dotad dobro napravila, prosula je u trenu i otišla u poraz koji će ju definitivno pratiti do neke sljedeće prilike.

Zagrepčanka s australskom putovnicom dvaput je servirala za naslov pobjednice u Hua Hinu, vodila je s 5:2 u trećem setu, no tada je ukrajinsko čudo od djeteta, Dajana Jastremska, pokazalo da takvi epiteti definitivno nisu pretjerani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izgubljenoj situacij 18-godišnja Ukrajinka iz Odese povezala je četiri gema, povela sa 6:5 i potom u tie-breaku dovršila veliki preokret za svoj drugi naslov nakon što je u listopadu otišla do kraja u Hong Kongu.

To, pak, nije Tomljanović koja je u svoje četvrto finale karijere krenula izgubivši prvih pet gemova, no potom je pronašla ritam u drugom setu i iako je Jastremska povela s 2:0 u trećem, "naša" tenisačica koju vodi Goran Prpić odgovorila je s pet uzastopnih gemova i po već opisanom scenariju četvrti put morala prihvatiti utješnu nagradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

WTA Hua Hin, finale:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dajana Jastremska (Ukrajina) - Ajla Tomljanović (Australija) 6:2, 2:6, 7:6 (3)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo