Nastavlja se veliki tjedan Petre Martić!

Petra Martić, najbolja hrvatska tenisačica, plasirala se u polufinale na WTA turniru u Kuala Lumpuru.

2.3.2012.
10:28
VOYO logo

Meč je trajao dva sata i 27 minuta i bio je prvi međusobni ove dvije tenisačice. Martić se vratila od seta zaostatka i to zahvaljujući sjajno odigranom tie-breaku druge dionice. Peng je tada vodila 3-2, ali je Martić uzvratila sa pet poena zaredom.

U trećem setu nije bilo breaka do 3-2 kada je hrvatska tenisačica prvi put slomila Kineskinju na početnom udarcu i povela 4-2. No, Peng je izjednačila na 4-4 i otvorila deveti gem sa 0-30. Martić je ipak zadržala nalet Kineskinje u tom trenutku. Osvojila je gem za 5-4 i potom iskoristila prvu meč-loptu za prvi polufinale nakon lipnja prošle godine kada se ugurala među četiri posljednje na WTA turniru u Kopenhagenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je ovaj meč Martić i Peng bio posve izjednačene govori i dio iz statistike. Obje su imale iskorištenost break-lopti 3-4, a i ukupno su osvojile jednaki broj poena (98).

U polufinalu će Martić igrati protiv pobjednice meča Jelene Janković (druga nositeljica) i Ayumi Morite (šesta).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pojedinačnoj konkurenciji se hrvatski tenisač Ivo Karlović nije proslavio tijekom ATP turnira u Delray Beachu. Pao je na prvoj stepenici i to od australskog kvalifikanta Marinka Matosevica.

No, u konkurenciji parova Karlović igra itekako zapaženo, pa su zajedno Ivo i Nijemac Frank Moser u četvrtfinalu pobijedili braću Bryan, Mikea i Boba, prve nositelje turnira i godinama najbolji svjetski par. Hrvatsko-njemačka kombinacija je slavila 4-6, 6-4, 10-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon posve izjednačena prva dva seta, u odlučujućem trećem su Karlović i Moser posve nadigrali ugledne Amerikance, te su dobili tu ključnu dionicu 10-4. Prije toga su braća Bryan dobili prvi set 6-4, u dijelu meča gdje su tek oni imali jednu break-priliku. U drugom su Karlović i Moser iskoristili jednu od dvije za izjednačenje. Ukupno su Karlović i Moser dobili dva poena više (63-61). Za finale će Hrvat i Nijemac igrati protiv Slovaka Michala Mertinaka i Brazilca Andrea Saa, koji su sa 7-6(4), 6-4 bili bolji od četvrtih nositelja Malissea i Knowlesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo