ZAKUHTALO SE /

Nadal definitivno ostao bez šanse za olimpijsku medalju, Đoković nastavlja 'gaziti'

Image
Foto: Profimedia

Bio je to Rafin 'posljednji ples' na Igrama

31.7.2024.
21:44
Profimedia
VOYO logo

Prvi i drugi nositelj olimpijskog turnira tenisača, Srbin Novak Đoković i Španjolac Carlos Alcaraz, napravili su još jedan siguran korak prema mogućem obračunu za zlatnu medalju u Roland Garrosu, a Rafael Nadal je ostao bez prilike za osvajanje odličja u Parizu, jer je poražen u četvrtfinalu turnira parova. 

Image
'Bumo videli, ne' /

Nikola Pilić: 'Donna ima jedan od najboljih forhenda na svijetu i bitnu stvar pritom. Može do medalje na OI'

Image
'Bumo videli, ne' /

Nikola Pilić: 'Donna ima jedan od najboljih forhenda na svijetu i bitnu stvar pritom. Može do medalje na OI'

Đoković je sa 7-5, 6-3 bio bolji od Nijemca Dominika Koepfera u osmini finala i tako izborio četvrtfinalni dvoboj sa Grkom Stefanosom Tsitsipasom, koji je sa 7-5, 6-1 bio bolji od Argentinca Sebastiana Baeza. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će to njihov 15. dvoboj i treći u Roland Garrosu. Đoković vodi sa 11-3, ali na zemljanoj podlozi ima 5-0. Posljednji put su u Roland Garrosu igrali u finalu 2021., kad je Tsitsipas imao 2-0 u setovima, ali je izgubio u pet setova, baš kao i godinu prije u polufinalu.

"Ne očekujem ništa manje od velike borbe i vrlo neizvjesnog dvoboja. Moj je cilj doći do finala i boriti se za zlato", rekao je Đoković uoči dvoboja koji će biti na rasporedu u četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Carlos Alcaraz je lakoćom svladao Rusa Romana Safiulina sa 6-4, 6-2, ali nije uspio pomoći Rafaelu Nadalu da se u zadnjem olimpijskom nastupu domogne odličja. Ždrijeb ih je u četvrtfinalu odveo na američke specijaliste za parove, Austina Krajiceka i Rajeeva Rama, koji su ih svladali sa 6-2, 6-4.

Dvostruki finalist Roland Garrosa (2022. i 2023.) Norvežanin Casper Ruud zaustavio je pobjednički niz Argentinca Francisca Cerundola, koji je u Pariz stigao kao osvajač umaškog Croatia Opena. Norvežanin je slavio sa 6-3, 6-4.

Ovogodišnji umaški finalist Talijan Lorenzo Musetti došao je do četvrtfinala pobijedivši Amerikanca Taylora Fritza sa 6-4, 7-5. Musetti će u četvrtfinalu igrati protiv olimpijskog pobjednika iz Tokija, Nijemca Alexandera Zvereva, koji je sa 7-5, 6-3 svladao Australca Alexeija Popyrina.

U četvrtfinalu turnira tenisača bit će zastupljeno osam različitih nacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva favoritkinja za zlato u konkurenciji tenisačica, Poljakinja Iga Šwiatek, izgubila je set, ali je stigla do polufinala, jer je Amerikanka Danielle Collins bila prisiljena predati meč pri vodstvu najbolje igračice svijeta 6-1, 2-6, 4-1. Zanimljivo, Poljakinja je bila ta koja se prva našla u problemima u trećem setu, kad ju je Collins u prvom gemu nenamjerno pogodila loptom u pokušaju 'pasinga' na mreži. No, samo četiri gema poslije, Amerikanka je bila ta koja više nije mogla nastaviti dvoboj.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo