Mnogi su se uzvrpoljili zbog 16-godišnje hrvatske senzacije!

Novinari su na Australian Openu u Melbourneu, prvom teniskom Grand Slam turniru godine, bili oduševljeni nakon što su vidjeli igru i rezultat 16-godišnje hrvatske tenisačice Donne Vekić...

15.1.2013.
23:12
VOYO logo

Osječanka je u utorak postala najmlađa pobjednica na ovogodišnjem Australian Openu. U 1. kolu, ujedno i vlastitoj premijeri na jednom Grand Slam turniru, Donna je razbila Čehinju Andreu Hlavačkovu 6:1, 6:2 i sada je čeka bivša prva igračica svijeta, Dankinja Caroline Wozniacki.

Samo recimo da je Hlavačkova na US Openu igrala u osmini finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Petu godinu sam s njom i baš je lijepo. Upoznao sam je kad je imala 11 godina, odnosno tada mi ju je predstavio njen agent, koji je također i danas s njom. Vrlo brzo smo se našli na istoj valnoj duljini. Ona je zbilja voljela i dalje voli raditi, učiti, slušati, napredovati, a ja volim trenirati i brinuti o njoj. Dobro nam ide", rekao je Donnin trener David Felgate i nastavio:

"Ne, nisam znao da može postati jako dobra. Mnogi to govore, kažu za nekoga tko je već zvijezda da su to odmah na njemu vidjeli, dok je bio dijete. Ja nisam i ne sramim se to reći. Vidio sam odmah na početku njenu ogromnu volju za radom. I ako sam rekao budi kod mene u 18 sati, ona je bila. I bez obzira na to što je morala doći iz Hrvatske, bez obzira na bilo što...".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Felgate je dodao i sljedeće:

"Ima Donna mnogo prednosti, ona se stvarno sjajno kreće za tenisačicu takve konstitucije. Ona se ne boji niti izaći na mrežu, što je odlično jer ima predispozicije i za dobru volej igru. Također, prednost je što u Hrvatskoj raste i stasava tenisačica slične dobi, a to je Ana Konjuh. To može povući i jednu i drugu. I za kraj, mislim da su njeni najveći talenti glava i srce. To je može odvesti jako daleko", rekao je čovjek koji je nekad brinuo i o Timu Henmanu, nekadašnjoj britanskoj teniskoj zvijezdi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo