Menadžer: Troicki je čist, oborićemo suspenziju

Svima je jasno da je odluka besmislena

27.7.2013.
22:21
VOYO logo

Toliko je bilo „rupa“, nedoslednosti i nejasnoća u skorašnjim potezima ITF prema Viktoru Troickog, da naš teniser ima pravo da se nada smanjenju kazne na drugostepenom ročištu, pišu Novosti. Do novih pogleda oči u oči igrača iz Beograda i „sudija“ koje mu kroje karijeru, ostalo je još dve nedelje, jer će pred Arbitražnim sudom u Lozani Viktor pokušati da obori optužbe i skine tešku 18-mesečnu suspenziju sa svojih leđa.

Naime, svima je jasno da se Troicki nije dopingovao i da je potpuno „čist“. Svi rezultati to potvrđuju. Drugo, već dugo vremena beleži veoma loše rezultate, doživljava pad na listi i deluje jako loše na terenu, što takođe govori o tome da nije logično da uzima bilo šta nedozvoljeno. Samim tim, priče o „čišćenju organizma u toku jedne noći“ deluju kao naučna fantastika. Treće, da ITF i nije baš toliko siguran da je doktorka u pravu i u njene reči da mu decidirano nije dozvolila da izvadi krv i sutra, govori i selektivnost u kazni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Troicki jeste suspendovan na 18 meseci (uz mogućnost ukidanja ili smanjenja na arbitraži), ali mu je prvo ta suspenzija bila smanjena za šest meseci, da bi mu bilo dozvoljeno da se takmiči od Monte Karla do danas, iako se već tada znalo za prekršaj. Pritom, nakon kazne, oduzeti su mu samo poeni iz Kneževine, a ne i bodovi i novac sa ostalih turnira do danas, uključujući i Umag. Kod drugih sličnih slučajeva, to se nije dešavalo, već je suspenzija bila odmah nametnuta, uz rigorozne mere.

Sve to govori da ITF nije skroz uveren u reči doktorke iz antidoping agencije, što ostavlja prostor Srbinu da može da pobedi u ovom sporu, odnosno da izađe iz sudnice sa što manjom štetom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Zaista smo iznenađeni. Potpuno sam ubeđen da će doći do druge faze ovog slučaja, jer ćemo se žaliti na presudu. Imamo 14 dana da iznesemo naše argumente na Arbitražnom sudu za sport u Lozani. Već sada smo spremni za otvaranje ročišta pred ovom institucijom, ali sačekaćemo rok koji je potreban - rekao je menadžer našeg tenisera Italijan Korado Čabušnig, koji vodi brigu i o karijerama Dolgopolova, Granoljera, Bolelija, Staraćea i drugih.

Vodeći čovek agencije „Top spid“ ponovio je da je Viktor imao dozvolu da ode u hotel i izvadi krv dan kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Službenica koja je uzimala uzorak dopustila je Troickom da sutradan izvadi krv, jer mu nije bilo dobro. Pa i trener Džek Rider je bio u to vreme u sobi, što je i potvrdio. Zato mi nisu jasne neke od stavki iz saopštenja ITF, gde tvrde suprotno.

Advokati pripremaju pravne argumente, ali je pre svega faktor čovečnosti na strani Beograđanina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Troicki je potpuno čist, i ja zato očekujem pobedu u drugoj rundi ove bitke. Znamo da Viktor nije uradio ništa loše - zaključuje Italijan.

Podrška od Đokovića i Karlovića

Uz Viktora je javno stao i Novak Đoković, koji se pismeno obratio sudu u Londonu, gde je održano prvo ročište u „slučaju Troicki“. Podrška najboljeg tenisera sveta mogla bi da pomogne, što se dešavalo i u ranijim situacijama, kada je Endi Rodik prošle godine svedočio u korist Dimitra Kutrovskog iz Bugarske, pa mu je kazna smanjena sa dve godine na 15 meseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveću podršku preko „Tvitera“ naš as je dobio od Hrvata Ive Karlovića.

- Neverovatno je da dobije 18 meseci kazne, iako su mu rezultati i urina i krvi bili negativni, a dao je krv sutradan. Nije dobro to što se sve svodi na njegovu reč protiv reči službenice iz antidoping agencije. Ipak, uz njega sam - napisao je Karlović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PRAVILA

STAV tri Međunarodnog standarda za testiranje Svetske antidoping agencije jasno kaže da sportista može da traži da dođe do odlaganja davanja uzorka, ukoliko za to postoje validni razlozi. Troicki je najviše pogrešio što je otišao pravo u hotel, umesto da je izvadio lekarsko uverenje da se loše oseća, čime bi smanjio sumnje u bilo kakvu krivicu.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo