SENZACIJA NA INDIAN WELLSU / Medvjedev ispao, Đoković ostaje prvi igrač na svijetu

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Medvjedev je dobio prvi setz i činillo se da će lagano stići do pobjede, no onda je uslijedio veliki preokret

14.10.2021.
7:55
Profimedia
VOYO logo

Bugarski tenisač Grigor Dimitrov velikim je preokretom stigao do pobjede 4-6, 6-4, 6-3 protiv prvog nositelja turnira u Indian Wellsu i drugog tenisača svijeta, Rusa Danila Medvjedeva, te prvi put ove sezone izborio mjesto u četvrtfinalu na turnirima iz Masters 1000 serije.

Image
SLOMIO SE I ON /

Legendarni Nikola Pilić komentirao Novaka Đokovića na televiziji pa gorko zaplakao

Medvjedev je vodio 6-4, 4-1 i činilo se da grabi prema 51. pobjedi u ovoj sezoni i četvrtom zaredom u međusobnim dvobojima s Dimitrovim. No, Bugarin je pronašao način kako po drugi put u karijeri, a prvi nakon 2017., pobijediti aktualnog osvajača US Opena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kod 1-4 sam osjetio nešto, smirio se i i počeo donositi bolje odluke, kontrolirati tempo u igri, što mi je pomoglo. Na kraju, bila je to jedna vrlo dobra i pametna igra", izjavio je Dimitrov nakon svoje prve pobjede u posljednjih pet godina nad igračem koji je prvi ili drugi na ATP ljestvici, za koju je trebao dva sata i 16 minuta.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Grigor Dimitrov

Njegov sljedeći suparnik je Poljak Hzbert Hurkacz koji je potrošio tek nešto više od sat vremena za pobjedu 6-1, 6-3 nad Rusom Aslanom Karacevom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ispadanja Medvjedeva, najbolje rangirani igrač u turniru ostao je Grk Stefanos Tsitsipas koji je trebao dva sata i 46 minuta za pobjedu 6-7 (3), 7-6 (3), 6-2 nad Australcem Alexom De Minaurom.

Biriljirao sve do kraja

Bugarin je Medvjerdevu mu uništio san o preuzimanju prvog mjesta ATP ljestvice. Iza Medvjedeva je, naime, sjajna sezona i došao je u priliku postati prvi igrač svijeta te na tronu svrgnuti Novaka Đokovića, ali za to je morao osvojiti Indian Wells.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medvedev je već osvojio turnire u Torontu, Cincinnatiju,a nakon toga i US Open gdje je u finalu zaustavio upravo Đokovićev povijesni pohod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo