MATE PAVIĆ NA KROVU SVIJETA: / 'Vjerovali su samo obitelj i prijatelji. Teniski savez, nažalost, ni dan danas ne vjeruje'

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Ogroman uspjeh splitskog tenisača u paru

18.5.2018.
20:59
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski tenisač Mate Pavić u ponedjeljak će službeno postati prvi igrač svijeta u paru. Poraz Lukasza Kubota i Marcela Mela u četvrtfinalu Rima od Juan-Sebastiana Cabala i Roberta Faraha znači da će Pavić preskočiti ovu dvojicu tenisača koji su ovaj tjedana dijelili broj jedan.

"Postigao sam nešto..."

"Čudno sam se osjećao jer smo u sredini turnira, igrali smo meč iza Kubota i Mela. Bilo je čudno poslije meča, izgubili smo i ispali s turnira, a postigao sam nešto, postao broj jedan... Još je uvijek čudan osjećaj", rekao je Pavić u razgovoru za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PAVIĆ ISPISAO NOVE STRANICE TENISKE POVIJESTI: Ovo dosad nije uspjelo nijednom Hrvatu

Pavić će postati najmlađi svjetski ‘broj 1’ u konkurenciji parova u posljednje 22 godine, od veljače 1996. godine, kad se do vrha popeo Australac Todd Woodbridge, koji je tada imao 24 godine i 10 mjeseci. Splićanin će 4. srpnja proslaviti 25. rođendan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostati na vrhu što duže

"Želim što dulje biti na broju jedan. Ne branimo bodove od prošle godine i imamo još puno mjesta za napredak. Ako budemo dobro igrali, uvjeren sam da ću ja, a nadam se uskoro i moj partner Marach, imati isti renking i ostati na vrhu što duže", rekao je Pavić.

KAKAV DAN ZA HRVATSKI TENIS: Mate Pavić postaje prvi Hrvat na vrhu ATP ljestvice, Čilić u polufinalu Rima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog nesuglasica sa Željkom Krajanom ne igra za Davis Cup reprezentaciju...

"Obitelj, sestre, otac, mama, naravno i par prijatelja, uvijek su bili uz mene i jedini su ljudi koji su vjerovali u mene od početka. Hrvatski teniski savez nažalost i dan danas ne vjeruje u mene, iako sam broj jedan, tako da dovoljno o tome", zaključio je Pavić za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo