Čilić briljira u Miamiju! Đoković u šoku!

Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira iz serije Masters 1000, koji se ovog tjedna igra u Miamiju.

27.3.2013.
8:57
VOYO logo

Čilić je odigrao još jedan sjajan meč, te u potpunosti zasluženo izborio dvoboj protiv Škota Andyja Murrayja, 2. nositelja turnira. Naš najbolji tenisač je nakon sat i 48 minuta tenisa po drugi put u karijeri u tri susreta nadigrao Tsongu, šestog nositelja u Miamiju. Čilić je u prvom setu ispustio svega pet poena na svom početnom udarcu, a ključni break napravio je u 12. gemu seta, kod vodstva 6:5. Bio je to break koji mu je ujedno donio i osvajanje prve dionice. U nastavak meča Čilić je kreno nešto slabije, što je Tsonga iskoristio za rani break. No, Čilić se ubrzo vratio u susret, te poravnavao rezultat, a potom obojica igrača su držala svoj početni udarac do tie-breaka. Čilić pri vodstvu 3:2 radi dva mini-breaka, odlazi na 5:2, te ima priliku dvama svojim servisima zaključiti meč. No, Tsonga vraća jedan mini-break, ali osvojenim drugim poenom naš tenisač osigurava tri meč-lopte protiv servisa. Čilić koristi drugi priliku nakon Tsonginog drugog servisa, koji je meč zaključio volejem u mrežu. http://www.youtube.com/embed/bFlXuzXQyG4

Čilić će protiv Murrayja igrati po deveti put u karijeri, a trenutni rezultat je debelo na strani škotskog tenisača koji vodi 7:1. Jedini susret u kojem je Čilić izašao kao pobjednik datira iz 2009. godine s US Opena. Posljednji susret igrali su prošle sezone, također na US Openu, kada je Murray slavio s 3:6, 7:6(4), 6:2, 6:0. Recimo i da je u ranije odigranom meču Murray sa 6:2, 6:4 slavio protiv Talijana Andreasa Seppija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački teniski veteran Tommy Haas šokirao je prvog igrača svijeta Novaka Đokovića u osmini finala ATP Masters 1000 turnira u Miamiju. Svladao ga je sa 6:2, 6:4.

Na pragu 35. rođendana Haas je postao najstariji tenisač u posljednjih 30 godina koji je ostvario pobjedu protiv prvog igrača ATP ljestvice. Nijemac je tijekom cijelog meča bio sjajan na servisu. Osvojio je 76 posto poena nakon uspješno ubačenog prvog servisa i 72 posto poslije drugog servisa. U takvoj situaciji i ne čudi što je Đoković došao do samo jedne break-lopte. Iskoristio ju je, ali mu to nije pomoglo budući da je Haas u tom drugom setu dvaput oduzeo servis suparniku i okončao meč za ukupno 80 minuta. Bio je ovo sedmi međusobni ogled ovih tenisača i treća pobjeda Nijemca. Srbinu je ovo, pak, bio tek drugi poraz ove sezone. Turnir u Miamiju je, inače, osvajao posljednje dvije godine. "Svaka čast Tommyju. Odigrao je sjajan meč i nema dvojbe da je bio bolji. Rezultat sve govori. Što se mene tiče, bio mi je ovo najgori meč u dugom razdoblju", poručio je Đoković, dok je Haas dodao: "Sretan sam i ponosan jer sam protiv igrača koji dominira ovim sportom posljednjih nekoliko godina, iskoristio sve prilike koje sam dobio. Mislim da sam odigrao ekstremno dobro." Haas (15) - Đoković (1) 6:2, 6:4 Simon (11) - Tipsarević (7) 5:7, 6:2, 6:2 Ferrer (3) - Nishikori (13) 6:4, 6:2 Melzer - Ramos 2:6, 6:3, 6:3 Gasquet (8) - Almagro (10) 6:7(3), 7:5, 7:6(3) Berdych (4) - Querrey (17) 6:1, 6:1 Čilić (9) - Tsonga (6) 7:5, 7:6(4) Murray (2) - Seppi (16) 6:2, 6:4

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo