SAMO ROKAJ MRNJA / Marin Čilić fantastično startao na turniru u Londonu. Uz malo drame svladao Britanca, a zna se i tko ga čeka u nastavku

Image
Foto: Profimedia

ajbolji hrvatski tenisač idealno je otvorio meč protiv ljevorukog Britanca i svoj prvi nastup u 2022. na travnatoj podlozI

13.6.2022.
21:59
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski tenisač Marin Čilić (ATP - 17.) će igrati u drugom kolu ATP turnira serije 500 u londonskom Queen's Clubu, gdje je u ponedjeljak svladao Britanca s pozivnicom Liama Broadyja (ATP - 137.) sa 6-1, 4-6, 7-5, nakon dva sata i sedam minuta igre.

Najbolji hrvatski tenisač idealno je otvorio meč protiv ljevorukog Britanca i svoj prvi nastup u 2022. na travnatoj podlozi. Nakon što su obojica tenisača osvojili inicijalne gemove na servisu, Čilić je nanizao pet gemova realiziravši obje prilike za 'break', u četvrtom i šestom gemu, a na svom je početnom udarcu izgubio četiri poena. Za 26 minuta Marin je osvojio prvi set sa 6-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Broady je u drugom setu počeo pružati snažniji otpor, ali je u petom gemu Čilić stigao do novog 'breaka', iako je Britanac imao 40-15. Kad je u sljedećem gemu Marin došao do identične prednosti, činilo se da je kraj meča blizu. No, nekoliko neforsiranih pogrešaka i promašenih prvih servisa, omogućili su Broadyju da preokretom vrati izgubljeno i izjednači na 3-3.

Britančeva prijetnja postala još ozbilnija kad je kod vodstva 4-3 došao do 0-40, tri povezane prilike za novi 'break'. Kombinacijom odličnih servisa i preciznih forhenda Čilić se izvukao iz teške situacije te izjednačio na 4-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, dva gema poslije dvostruki pobjednik turnira Queen's Clubu je po drugi put izgubio servis, a time i drugi set. Na set-loptu je nakon drugog servisa odlučio doći na mrežu, ali nije uspio iznenaditi Broadyja, jer je njegov volej završio iza osnovne crte.

Image
Foto: Profimedia

Sjajan treći set

Čilić nije dopustio da mu rasplet drugog seta naruši koncentraciju u odlučujućoj dionici. Ponovno je "posložio" servis i do 11. gema izgubio svega dva poena na početnom udarcu. Broady se više mučio, ali je uspio do 5-5 doći bez da je Marinu dopustio ijednu priliku za 'break'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, kad je trebao izboriti barem 'tie-break' odlučujućeg seta, 28-godišnji Britanac je posustao. Čilić je došao do 15-40. Na prvu 'break-loptu' Broadyju je uspio odličan prvi servis, ali na drugu je u izmjeni daleko izbacio jedan forhend i omogućio servis za plasman u drugo kolo. Broady je zaprijetio, došao do 30-30, ali je odličnim napadom i servisom kojeg Britanac nije uspio vratiti, Čilić prošao prvu prepreku u Queen's Clubu.

Marinov sljedeći suparnik je najbolji kazahstanski tenisač Aleksander Bublik (ATP - 37.) kojemu je Talijan Lorenzo Musetti (ATP - 74.) predao meč, nakon što je Kazahstanac osvojio prvi set sa 6-3. Čilić protiv 24-godišnjeg Bublika vodi sa 2-0 u međusobnim dvobojima. Oba puta ga je svladao na zemljanoj podlozi u prvom kolu rimskog Mastersa (2020. i 2021.), a u oba meča je nadoknadio set zaostatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo