VIDEO: / U Wimbledonu se dogodila megasenzacija!

Češki tenisač Lukaš Rosol kreirao je najveće iznenađenje dosadašnjeg tijeka Wimbledona, ali i čitave sezone. U 2. kolu najslavnijeg Grand Slam turnira izbacio je 2.

29.6.2012.
8:52
VOYO logo

Rosol, koji je okruglo 100. na ATP ljestvici ostvario je rezultat karijere, dok Nadal nikada u svojoj karijeri nije izgubio od slabije rangiranog tenisača na jednom Grand Slam turniru.

Zadnji puta ga je porazio tenisač izvan Topa 100 2007. godine u Queen'su kada je bolji bio Francuz Nicolas Mahut, tada 106. na ATP ljestvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.youtube.com/embed/Er_LfpxmEBg Da bi Španjolac mogao imati ozbiljnih problema s opuštenim i razigranim Čehom pokazao je već prvi set kojeg je tek s 11:9 u tie-breaku dobio Nadal. No, naredna dva je u svoju korist s identičnih 6:4 riješio Rosol. U četvrtom setu igra češkog tenisača je dosta pala pa je Španjolac vrlo lako taj dio dobio sa 6:2, a zatim je uslijedio prekid kako bi se zatvorio krov iznad centralnog terena i uključila rasvjeta. Ta je stanka očito sjajno došla Čehu koji odmah u prvom gemu uzima Nadalov početni udarac i sve do kraja samopouzdano drži svoj servis za najveću pobjedu karijere. Tri sata i 18 minuta trajao je meč Rosola i Nadala, a kao dodatni kuriozitet spomenimo da do ove sezone češki tenisač nikada nije dobio meč u glavnom ždrijebu na nekom ATP turniru na travi. Ovo je i najraniji oproštaj Nadala od Grand Slama u zadnjih sedam godina.

"To je sport. Ponekad pobijedite, ponekad izgubite. Igrao sam protiv iznimno inspiriranog protivnika i ispao. To je to. Nije tragedija. To je sve samo tenis. U najgorem slučaju to je život u kojem postoje i puno gore stvari od ovoga. Želio sam pobijediti, ali nisam. I to je to. Ispao sam u 2. kolu, dakle bio sam daleko od osvajanja turnira. S te strane mi je malo lakše nego da sam izgubio u polufinalu ili finalu. Ne želim biti arogantan i reći da u ovoj fazi moje karijere očekujem samo pobjede, ali to je u pravilu tako, više-manje. Boli me, uvijek je teško podnijeti poraz, neovisno u kojoj fazi natjecanja", izjavio je Nadal i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi govore da kada pobjeđujete imate više samopouzdanja za idući turnir, a kada izgubite onda imate veću glad za osvajanjem idućeg naslova. Međutim, to nije istina. Samopouzdanje vam pada svakim porazom. Kod svakoga je tako. No, to neće utjecati na moju motivaciju na Olimpijskim igrama", zaključio je drugi tenisač svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo