LJUBIČIĆ SPUSTIO ĐOKOVIĆU / Hrvat rekao nešto što se Srbinu nikako neće svidjeti!

Umirovljeni hrvatski tenisač Ivan Ljubičić stao je u obranu svog štićenika Miloša Raonića i njegovog stila igre, a pritom se dotaknuo i najboljeg svjetskog tenisača Novaka Đokovića.

24.3.2015.
18:05
VOYO logo

Danas je Ljubičić uz Ricarda Piattija trener visokog kanadskog tenisača snažnog servisa. Raonićevi kritičari smatraju da se njegova igra oslanja isključivo na servis i upravo zbog toga Ljubičić je stao u njegovu zaštitu.

"Svi tenisači imaju svoje oružje. Miloš koristi i oslanja se na svoje oružje kao što se Kei Nishikori oslanja na svoj bekhend. On se ne mora ispričavati zbog svog jakog servisa, a što je još važnije, on nema samo to. Ima igrača koji su visoki po dva metra, imaju jak servis kao Raonić, a opet nisu na njegovoj razini. Ako kritičari dođu pogledati Milošev trening, možda će promijeniti mišljenje. Ima onih koji preferiraju Đokovića ili Murrayja ispred Federera ili Raonića. Ali reći ću vam odmah, način na koji oni igraju, to je dosadno" rekao je Ljubičić za tiskano izdanje L'Equipea, a njegov je intervju prevela web-stranica tennistranslations.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljubičić vjeruje da njegov štićenik ima puno prostora za napredak i da se približava vodećoj četvorki svjetskog tenisa, Novaku Đokoviću, Rogeru Federeru, Rafaelu Nadalu i Andyju Murrayju. Trenutno je šesti na ATP ljestvici, ali to nije njegov krajnji domet, smatra Hrvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On se popravlja na svakom turniru. To su dječji koraci, ali dolazi tamo. Napravili smo puno promjena u njegovoj igri i tehnici prošle godine. Pobjeda protiv Rafe Nadala u Indian Wellsu, na turniru gdje je to teško napraviti, je važan korak. On im pokazuje da je ovdje, ali dečki iz Topa 4 ništa ne daruju. Nisu niti prije 15 ili 20 godina. Sampras i Agassi imali su tek povremenih padova.

Komentirao je Ljubičić i o konkretnim promjenama koje je uveo u Raonićevu igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pomaknuo se pet koraka naprijed na terenu. Prije je stajao daleko iza i udarao s jakim spinom, što je laka taktika. Nije se niti kretao dobro. Igrao je suprotno onome kako ja to zamišljam. Za mene, kada imate dva metra (Raonić je visoko 196 cm), tada ne bi smjeli tako igrati. Njegov bivši trener (Španjolac Galo Blanco) nije se sa mnom slagao. Ali u redu. On ga je doveo od 300. do 15. mjesta na svijetu, pa kapa dolje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo