Ljubičić priznao koji je pravi razlog odlaska!

'Jednostavno, ne osjećam da više mogu pobjeđivati i igrati s najboljim tenisačima svijeta, a to je uvijek bio uvjet oko moje konačne odluke. Da ili ne. To je nešto na što nisam navikao.

8.3.2012.
8:36
VOYO logo

Iako je prije godinu dana najavio kako još uvijek ne namjerava napustiti teniske terene, jer osjeća da može i dalje, Ivan Ljubičić ipak je objavio kako odlazi iz bijelog sporta. Nekoć treći igrač ATP ljestvice oprostiti će se u travnju na turniru u Monte Carlu.

"Nikad nije lako završiti igračku karijeru, ali ja sam odlučio. Nakon Monte Carla u travnju opraštam se od tenisa. Jednostavno, ne osjećam da više mogu pobjeđivati i igrati s najboljim tenisačima svijeta, a to je uvijek bio uvjet oko moje konačne odluke. Da ili ne. To je nešto na što nisam navikao. Igrati dalje i gubiti od bilo koga - još manje. Gubiti i izgubiti renking, to je jednostavno nešto što nisam želio", pošteno je priznao Ljubičić", objasnio je Ljubo za Sportske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo nekoliko pobjeda ove sezone, očito su Ivanu bile znak da je njegovo najbolje vrijeme daleka prošlost. Iako mu kao i svakom pravom sportašu nije lako, Ljubo ima razloga za veselje. Kod kuće ga s nestrpljenjem očekuju supruga Aida, sin Leonardo i kćerka Zara.

Ivan će ostati zapamćen u povijesti hrvatskog i svjetskog tenisa kao igrač koji je jedno vrijeme držao treće mjesto ATP ljestvice iza tada neprikosnovenih Rogera Federera i Rafaela Nadala, a najveći uspjeh u karijeri ostvario je 2005. kada je odveo Hrvatsku do slavlja u Davis cupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvajanje popularna 'Salatare' ostat će upamćeno kao jedan od najvećih trenutaka hrvatskog sporta u povijesti.

Što reći za kraj osim, Ljubo hvala ti na svemu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo