Lendl: Mari je najbolji na svetu

Ivan Lendl, trener osvajača Vimbldona Endija Marija, tvrdi da je Škot trenutno najbolji teniser na svetu

9.7.2013.
20:15
VOYO logo

Mari na ATP listi zaostaje oko 3000 bodova za prvoplasiranim Đokovićem, ali Lendl ima svoje argumente, piše britanski sajt Orange.

-Novak je sjajan igrač, nemojte pogrešno da me shvatite. Igrao je fenomenalno u prethodnih godinu dana, igra tako od početka 2011, to i rang-lista pokazuje. Ali ako neko ima dve Gren slem titule i olimpijsko zlato, a ostali po jedan Slem, svi mogu da zaključe nešto na osnovu toga- kaže Čeh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pre trijumfa na Vimbldonu, Mari je u finalu prošlogodišnjeg US opena takođe pobedio Đokovića, a na OI je u finalu bio bolji od Federera.

Lendl je tokom svoje karijere osvojio osam Gren slem titula i saglasan je sa ocenom koju je Mari dao dan ranije, a to je da su GS trofeji merilo uspeha više nego prvo mesto na listi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-Svaki šampion zna koliko je osvojio Gren slem titular, a niko se ne seća koliko je nedelja proveo na prvoj poziciji. Vimbldon je bilo teže osvojiti nego US open, pošto je bilo više pritiska na Endiju. Da nije prošle godine igrao finale, ne bi bio tako dobro pripremljen ovoga puta. To iskustvo mu je pomoglo - kaže Lendl.

Marijeve uspehe u prethodnih godinu dana mnogi pripisuju upravo Lendlovom uticaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-Želeo sam da radim svoj posao najbolje moguće kako bi Endi pobeđivao što više može. To se i dogodilo. Ne bih rekao da su rezultati došli ekstremno brzi, to se ne događa za nekoliko nedelja. Za prvi uspeh bilo je potrebno šest-sedam meseci, ali najviše me raduje njegov kontinuitet- zaključio je Čeh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo