Davis Cup / Krajan ništa ne prepušta slučaju: Čilić u paru s Dodigom umjesto Franka Škugora

Image
Foto: HTS

Čiliću i Dodigu će to biti sedmi zajednički nastup u Davis Cupu, a u dosadašnjih šest dvoboja ostvarili su četiri pobjede uz dva poraza

3.2.2018.
14:35
HTS
VOYO logo

Hrvatski Davis Cup izbornik Željko Krajan iskoristio je pravo zamjene za subotnji dvoboj parova i umjesto nominiranog Franka Škugora ubacio Marina Čilića koji će se s Ivanom Dodigom od 14 sati suprotstaviti kanadskom paru Nestor - Pospisil.

Čiliću i Dodigu će to biti sedmi zajednički nastup u Davis Cupu, a u dosadašnjih šest dvoboja ostvarili su četiri pobjede uz dva poraza. Marin i Ivan će pokušati nastaviti pobjednički niz započet 2016. godine, kad su redom pobjeđivali braću Bryan u četvrtfinalnom dvoboju protiv SAD-a u Portlandu, Francuze Mahuta i Herberta u polufinalu u Zadru te argentinski par Del Potro - Mayer u finalu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danielu Nestoru i Vaseku Pospisilu ovo će biti 11. nastup u Davis Cupu, a u dosadašnjih deset mečeva ostvarili su šest pobjeda i četiri poraza. Posljednji zajednički nastup imali su prošle godine, kad su u doigravanju za mjesto u Svjetskoj skupini pobijedili indijski par Bopanna - Raja u četiri seta.

Nakon prvog dana dvoboja 1. kola Svjetske skupine u osječkom Gradskom vrtu između Hrvatske i Kanade rezultat je 1-1. Borna Ćorić je donio vodstvo našoj reprezentaciji pobjedom nad Vasekom Pospisilom 3-6, 6-2, 6-3, 6-2, dok je kanadskoj reprezentaciji prvi bod donio 18-godišnji Denis Shapovalov pobijedivši Viktora Galovića 6-4, 6-4, 6-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo