Doktor 'operira' po Indiji / Karlović 'upecao' Morskog psa i postao najstariji finalist nakon 42 godine

Image
Foto: Paul Chiasson/Press Association/PIXSELL

Div sa Šalate nastavio je nizati pobjede u Indiji i u subotu će igrati za naslov pobjednika Punea.

4.1.2019.
16:36
Paul Chiasson/Press Association/PIXSELL
VOYO logo

Prva "operacija" u 2019. godini za Ivu Karlovića još nije gotova. Dr. Ivo pronašao je novog pacijenta u indijskom Puneu, nakon Felixa Auger-Aliassimea, Jevgenija Donskoja te Ernestsa Gulbisa i Steve Darcis dobio je svoj tretman.

Tako će nakon 18 mjeseci čekanja Karlović opet biti finalist na nekom ATP turniru (posljednji u Hertogenboschu), što će ga na pragu 40. rođendana (28. veljače) činiti najstarijim tenisačem koji će se boriti za neki trofej nakon 42 godine. 1977. Australac Ken Rosewall igrao je finale s pune 43.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda je izgubio prvi servis na turniru, a zatim i set, Karlović je pronašao način da "upeca" Morskog psa, kako je Darcisu nadimak zbog tetovaže na ramenu. Belgijanac koji će uskoro napuniti 35 zbog velikih problema s ozljedama ostao je potpuno bez renkinga, ali i on se, kao i Karlović, uspio vratiti u velikom stilu.

Bez obzira što je Karlović propustio realizirati tri break-lopte u prvom setu, u tie-breaku protivniku nije ostavio šanse. Darcis je kod 3:3 prvi put slomio servis našeg tenisača da bi ključnu prednost Zagrepčanin napravio u četvrtom gemu trećeg seta nakon kojeg više nije bilo povratka za njegovog protivnika koji je gotovo desetljeće kasnije (Wimbledon 2009.) opet izgubio u tri seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu knjiga rekorda iz ovog meča za Karlovića nije zatvorena jer je s 33 ispaljena asa prešao granicu od 13 tisuća u karijeri (13.024). Poruka je to i Johnu Isneru da će se morati dobro potruditi da postane najbolji server svih vremena.

Koji će, pak, biti Karlovićev sljedeći protivnik, odlučit će međusobno prvi nositelj Kevin Anderson i Gilles Simon. S Južnoafrikancem ima 1-3, a s Francuzom 3-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U finale igre parova u Puneu nije se uspio plasirati Ivan Dodig. On i Simone Bolelli propustili su dvije meč-lopte u trećem setu i s 13:15 izgubili od domaće kombinacije Bopanna/Sharan.

ATP Pune, polufinale:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivo Karlović (Hrvatska) - Steve Darcis (Belgija) 7:6 (3), 4:6, 6:3

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo