u osmini finala / Kakva glava! Ćorić spasio meč-loptu i nakon tri i pol sata ostvario najbolji rezultat u Monte Carlu

Image
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Borna Ćorić izborio je osminu finala Monte Carla nakon pravog maratona u kojemu je još jednom potvrdio kvalitetu materijala od kojeg je sazidan

16.4.2019.
20:29
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
VOYO logo

Dnevni program u Monte Carlu nije navikao trajati do kasni(ji)h večernjih sati, ali nađu se slučajevi zbog kojih u "akciju" moraju i reflektori, baš kakav je bio onaj u NextGen dvoboju između Borne Ćorića i Jaumea Munara dugom tek minuticu manje od tri i pol sata. Nitko ove godine nije odigrao dulje na ATP Touru.

I nijedan od njih dvojice u tom maratonu nije htio popustiti svoj dio konopa, ali tlo pod nogama izgubio je pola godine mlađi i sve bolji Španjolac (ATP 61) koji je pobjedom u prvom kolu debitirao na turniru u Kneževini (pogodio ga ždrijeb) te imao jednu meč-loptu i za drugu, no izbliza se upoznao da to ne znači i gotov meč kada je s druge strane Borna Ćorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osam od osam

Nevjerojatno je, pak, kako se mladi Zagrepčanin nosi sa situacijama koje izgledaju bezizlazno jer takva je bila kada je Munar imao set i 4:2 u drugom pa tri vezane break-lopte kod 5:5. Ništa, pa ni ta meč-lopta kod 6:5 u tie-breaku nije nešto što se ne može pretvoriti u konačan trijumf kada je Ćorić na terenu.

Uz sve to naš je tigar imao i problema jer je početkom trećeg seta koji je otvorio s breakom tražio pomoć fizioterapeuta na leđnom dijelu čija je masaža potrajala dobrih deset minuta, a ta je osoba posve zaradila svoj honorar jer je deveti nositelj odjurio do 4:1. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li sada konačno riješen meč? Ne, Munar je vratio jedan break, skoro i drugi, ali tu je Ćorić opet izvukao najbolje iz sebe kao i obično u kriznim situacijama i zadržao početni udarac za 5:3 kada se mogao riješiti muke serviranja za meč, no zašto jednostavno završiti takav dvoboj kada je sav kompliciran. Smeš za kraj, a nazabijao ih se kao nikad, i Munar je konačno skinuo svoj znojnik s glave, a drugi hrvatski reket otišao daleko kao nikad dosad u Kneževini.

Ne moramo vam više posebno dočaravati Ćorićevo stanje uma i glave jer o tome znate sve, ali sljedeći podatak otkriva kolika je pshiloška stijena i kvalitetu materijala od kojeg je sazidan. Ovo mu je bio osmi meč ove sezone u odlučujućem setu i dobio je svih osam!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jao li si ga onda Keiju Nishikoriju ili Pierre-Huguesu Herbertu ako u četvrtak (sreća pa Ćorić ima dan odmora) odu s njim u treći set.

Novak Đoković opet je razbijao rekete (jedan opet bacio prema publici što radi sve češće), ali nekako je uspio pobijediti Philippa Kohlschreibera (6:3, 4:6, 6:4) i uzvratiti mu za poraz u Indian Wellsu. Iznenađenje je napravio 96. igrač svijeta Talijan Lorenzo Sonego izbacivši 12. Karena Hačanova (7:6, 6:4), dok je Stan Wawrinka dobio prvih osam gemova protiv Marca Cecchinata pa - izgubio (6:0, 5:7, 3:6).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ATP Monte Carlo, drugo kolo:

Borna Ćorić (Hrvatska) - Jaume Munar (Španjolska) 6:7 (3), 7:6 (7), 6:4

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo