JESTE LI SVJESNI KAKAV NAS SPEKTAKL ČEKA? / Bitka Nadala i Đokovića s nikad većim ulogom; 'Bez toga, bit će mi teško'

Image
Foto: Profimedia

Federer je na 20 Grand Slam naslova, Nadal na 19, a Đoković na 17

10.10.2020.
13:04
Profimedia
VOYO logo

Španjolac RafaelNadal i Srbin NovakĐoković igrat će u finalu grand slam turnira tenisača u Roland Garrosu u nedjelju u Parizu.

Nadal je u polufinalu svladao Argentinca Diega Schwartzmana sa 6-3, 6-3, 7-6 (0) i osvetio mu se za poraz u Rimu, dok je Đoković imao puno teži posao s Grkom Stefanosom Tsitsipasom sa 6-3, 6-2, 5-7, 4-6, 6-1 nakon četiri sata igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drugačija je situacija sada nego u Rimu. I ja sam spremniji. Rim je bio prvi turnir koji sam igrao poslije šest mjeseci. Iskustvo iz tog meča mi je pomoglo sada. Izašao sam teren s planom, odlučan. Generalno, zadovoljan sam kako je meč prošao. Ovo je jako važna pobjeda za mene, protiv dobrog igrača", izjavio je Nadal nakon meča. U finalu ga čeka obračun s Novakom Đokovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu predvidjeti budućnost, ali jedino što znam, kad budem igrao protiv Novaka, morat ću igrati najbolje što mogu. Bez toga, bit će mi teško. Znam da sam na tom terenu imao uspjeha u prošlosti, tako da mi to pomaže. Istovremeno, on je imao dobar učinak. Jedan je od mojih najtežih protivnika", dodao je.

Nadal će se, inače, boriti za 13. titulu u Parizu, a Đoković za drugu. Španjolac će imati priliku izjednačiti rekord Rodgera Federera od 20 Grand Slam titula, dok će Srbin imati šansu postati prvi igrač koji je po dva puta osvajao svaki Grend Slam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roland Garros možete pratiti na Eurosportu u sklopu PLAY Premium proširenog paketa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo