Jelena Janković uhvatila leteći start u Istanbulu

Najbolja srpska teniserka počela je sjajnom pobedom nad Viktorijom Azarenkom

23.10.2013.
21:20
VOYO logo

Jankovićeva je do trijumfa došla sa 6:4, 6:3, posle jednog sata i 50 minuta, i to joj je prva pobeda nad Beloruskinjom od turnira u Sinsinatiju 2009, piše B92.

U drugom kolu u Istanbulu Jelena u četvrtak od 16 časova igra sa Kineskinjom Na Li, koja je u prvom meču dana pobedila Saru Erani iz Italije sa 6:3, 7:6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Fantastičan je osećaj pobediti ovde Azarenku. Toliko sam zadovoljna što sam se pre svega kvalifikovala za ovaj turnir. Vrlo sam srećna ovom pobedom. Svaki meč je važan na ovakvom turniru, ovo će mi dati mnogo samopouzdanja u nastavku turnira”, rekla je Jelena posle pobede u prvom kolu.

Jankovićeva je protiv Azarenke odigrala odlično, sve vreme je diktirala tempo, a Beloruskinja je samo u pojedinim trenucima uspevala da joj parira. Azarenka je odigrala veoma nervozno, posebno na servisu, a to se posebno videlo u odlučujućim trenucima, kada je Jelena došla do sjajnog trijumfa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tok meča:

Azarenka je na samom startu meča odigrala veoma siguran servis gem, Jeleni je prepustila samo poen. Na isti način srpska teniserka je uzvratila za izjednačenje 1:1, a potom uspela da izvrši veliki pritisak na Beloruskinju i dođe do tri prilike za brejk. Azarenka je uspela da odbrani prve dve šanse koje je JJ imala, ali treću nije, pa je Jankovićeva brzo povela sa 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, u narednom gemu Azarenka je odmah uzvratila brejkom, a iako je povela sa 40:0 Jankovićeva joj je odlično parirala sa osnovne linije i uspela da dođe do nove šanse za brejk. Jelena je iskoristila novu brejk loptu za vođstvo 3:2, pošto je odlično gradila poene i koristila greške svoje rivalke. Jankovićeva je vrlo pametno odigrala u gemu koji je sledio, sjajno je koristila bekhend slajs i potvrdila je brejk.

Azarenka je uspela da u sedmom gemu prekine niz srpske teniserke, a potom je dosta namuči na servisu. Taj gem trajao je deset minuta i 36 sekundi, bio je pun preokreta, ali je Jankovićeva uspela da povede sa 5:3 i dođe na korak od osvajanja seta. Priliku da završi set Jelena je imala već u narednom gemu, kada je izborila dve set lopte, ali je baš tada Azarenka zaigrala znatno bolje i bar za jedan gem produžila set. Jankovićeva je u odlučujućem gemu odigrala odlično, sve vreme je diktirala tempo i iskoristila je ukupno četvrtu set loptu za vođstvo od 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jankovićeva je u drugom setu nastavila tamo gde je stala u prvom. Odmah je uspela da izbori brejk lopte, ali se Azarenka odbranila. Jelena je uz dosta muke izjednačila na 1:1, dok je Beloruskinja potom i dalje imala velikih problema sa servisom. Srpska teniserka je to odlično iskoristila, došla je do 0:40 i pošto je realizovala drugu brejk loptu povela je sa 2:1.

Vrlo brzo je Jelena osigurala brejk, a potom je imala šansu za novi zahvaljujući greškama Azarenke na servisu. Ipak, posle velike borbe tokom najdužeg gema u meču, koji je trajao 13,5 minuta, Azarenka je bila ta koja je prva vezala dva poena i smanjila je na 3:2. U narednim gemovima obe su osvajale svoje servis gemove, JJ mnogo sigurnije od Azarenke, koja je tako u devetom gemu servirala za ostanak u meču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beloruskinja je tada odigrala veoma nervozno i svojim greškama dala Jeleni šansu da završi meč već u tom gemu. Jankovićeva je meč loptu izborila pošto je Azarenka lopticu poslala u mrežu, da bi je potom izbacila u aut i srpska teniserka je došla do zasluženog trijumfa.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo