MLADI TENISAČ OPTUŽEN ZA NAMJEŠTANJE: / Pojavio se i video spornog gema koji govori više od tisuću riječi

Image
Foto: AFP, WILLIAM WEST

Oliver Anderson, aktualni osvajač juniorskog Australian Opena, optužen je za namještanje, javlja britanski Telegraph.

5.1.2017.
19:26
AFP, WILLIAM WEST
VOYO logo

Naime, vjeruje se kako je 18-godišnji Australac namjestio meč na Challengeru u Traralgonu prije dva mjeseca. Na tom turniru je u drugom kolu s 2-6, 1-6 izgubio od sunarodnjaka Johna-Patricka Smitha, ali sumnjiv je dvoboj u kojem je pobijedio.

Bio je favorit

Anderson je bio favorit protiv amatera Harrisona Lombea, ali je izgubio prvi set sa 4-6. Vjeruje se da je prodao prvi set, a onda je sljedeća dva dobio izgubivši samo dva gema. Znači, situacija je itekako sumnjiva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, WILLIAM WEST

Britanci pišu kako je ovaj slučaj odjeknuo u Australiji jer se radi o velikom talentu tamošnjeg tenisa i zato, ako bi se optužbe pokazale istinitima, to bi itekako utjecalo na daljnji tijek njegove mlade karijere. Antikorupcijska jedinica povećala je svoj tim s pet članova na deset u protekloj godini, dok policija Victorije sad provodi istragu o ovom slučaju.

'Ovo je razočaravajuće'

"Ovo je razočaravajuće, nema sumnje u to. Bilo bi naivno kazati da nije", kazala je Ann West, disciplinka za australski tenis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporni meč je i snimljen, a već na početku videa je gem koji je Anderson, kako se sumnja, namjerno izgubio. Napravio je dvije dvostruke pogreške i promašio gotovo svaki bekend. Pogledajte i sami o čemu je riječ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo