Japanac pokazao da Hrvate čeka nezgodno gostovanje

Hrvatski tenisač Ivan Dodig poražen je u 2. kolu 398.250 tisuća dolara vrijednog ATP turnira u indijskom gradu Chennaiju od japanskog predstavnika Go Soede sa 7:6(6), 6:3.

4.1.2012.
17:49
VOYO logo

Dodig je neočekivano pretrpio poraz od mogućeg protivnika u susretu 1. kola Davis Cupa koji je na rasporedu u veljači, odmah nakon Australian Opena. U prvom, vrlo izjednačenom setu nije bilo većih uzbuđenja sve do 11. gema kada je Japanac prvi "udario". Soeda je oduzeo dotada siguran servis hrvatskog tenisača, ali ga je odmah u idućem gemu (servisu za set) izgubio i set je otišao u tie-break.

Hrvatski tenisač je poveo sa 6-4 u 13. igri čime si je osigurao dvije set-lopte koje na kraju nije uspio realizirati. Najprije je prvu propustio na Soedinom servisu, a potom i drugu na svom. Japanac je poveo 7:6 i iskoristio prvi ponuđenu set-loptu na servisu našeg tenisača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi set uvjerljivo je pripao Soedi koji je napravio break u osmom gemu druge dionice i do kraja nije imao problema zadržati svoj početni udarac za plasman u četvrtfinale turnira u kojem ga čeka Švicarac Stanislas Wawrinka.

Susret Davis Cupa između Japana i Hrvatske, u Hyogu, igra se od 10. do 12 veljače, a po svemu sudeći to neće biti nimalo ugodno gostovanje za naše tenisače. Japan će vrlo vjerojatno u tom susretu predstavljati Kei Nishikori, 25. tenisač svjetske rang-ljestvice, Tatsuma Ito (122.), Soeda (120.) i Yuichi Sugita (235.). Hrvatski tenis ostao je i bez posljednjeg predstavnika na ovotjednim ATP turnirima diljem svijeta. Nakon Dodiga, poražen je i Ivo Karlović, u 2. kolu turnira u Dohi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na milijun dolara vrijednom turniru u katarskome glavnom gradu Karlović je sa 6:2, 6:7(3) i 6:3 poražen od Rusa Mihaila Južnija. Hrvatski tenisač nije odigrao dobar meč, pogotovo kada je u pitanju igra na prvom servisu. Iako je ubacio visokih 69 posto prvog servisa, Karlović je osvojio tek 65 posto poena (41-63), što je za njega dosta nisko s obzirom na jačinu servisa i visinu s koje isti dolazi. Na drugom početnom udarcu Karlović je osvojio skromnih 50 posto poena (14-28).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo