Tenis / Jana Fett i Darija Jurak pobijedile u odlučujučem meču protiv Turske u Fed Cupu

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Samo prvoplasirana ekipa iz skupine će imati priliku boriti se za promociju u razigravanje za mjesto u Svjetskoj skupini 2

6.2.2019.
17:49
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatske tenisačice Jana Fett i Darija Jurak donijele su našoj reprezentaciji prvu ukupnu pobjedu u Euro-afričkoj Prvoj skupini teniskog Fed Cupa. U meču parova igrale su protiv turskih tenisačica Čagle Buyukakcay i Pemre Ozgen

Fett i Jurak dosta su uvjerljivo, s dvaput po 6:4 slavile protiv Turkinja u meču koji je obilovao breakovima (bilo ih je čak deset u 20 gemova).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto ranije danas Donni Vekić dovoljna su bila dva seta da pobijedi Pemru Ozgen. Turska tenisačica uspjela se u prvom setu "dovući" do tie-breaka, ali ju je Donna u 13. igri otpuhala sa 7:0. U drugom setu nije bilo problema za našu tenisačicu. S dva breaka uzela je set s 6-3.

Za razliku od Donne, poraz je upisala Ana Konjuh u ranijem meču protiv Čagle Buyukakčay. Prvi set bio je pun breakova i preokreta, a Turkinja je bila koncentreiranija te uzela set sa 7-5. Ana se vratila u drugom setu, ali je u trećem ostala bez snage pa je turska tenisačica na kraju slavila s 2:1 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Hrvatske i Turske, u skupini su još Srbija Gruzija, a srpske tenisačice su već nakon pojedinačnih dvoboja osigurale pobjedu. Jorović je pobijedila Bolkvadze sa 6-3, 6-1, a Danilović je bila bolja od Gorgodze sa 7-5, 6-3.

Samo prvoplasirana ekipa iz skupine će imati priliku boriti se za promociju u razigravanje za mjesto u Svjetskoj skupini 2, a igrat će protiv prvoplasirane reprezentacije iz skupine A u kojoj su Velika Britanija, Mađarska, Grčka i Slovenija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo