Triler Rusu: Div sa Šalate izgubio svojim oružjem!

Hrvatska neće imati predstavnika u finalu teniskog PBZ Zagreb Indoorsa koji se ovog tjedna igra u dvoranama Doma sportova.

3.2.2012.
21:18
VOYO logo

Bolji od Diva sa Šalate bio je Rus Mihail Južnij sa 7:6(10),3:6,7:6(6). Iako je Karlović igrao jedan od najboljih mečeva svoje karijere, ipak je na kraju pognute glave napustio veliku dvoranu Doma sportova. Rus Južnij ga je uništio njegovim oružjem (tie-break), a u tome mu je u svakom setu malo pripomogao i naš tenisač.

Karlović je u prvom setu, nakon što je napravio break u 5. gemu, imao servis za set, ali je odigrao najlošiji servis-gem meča i ispustio priliku povesti 1:0. Set je otišao u tie-break u kojem je naš tenisač imao četiri set lopte od čega je jedna bila na njegovom servisu (6-4), ali ni to nije bilo dovoljno da zaključi prvu dionicu u svoju korist. Rus je na kraju slavio sa 12-10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu su obojica tenisača držala svoj servis vrlo uvjerljivo do sedmog gema kada je Karlović napravio break i osigurao si servis za set. Ovog puta je bio nepogrešiv te je odveo meč u odlučujući set. Tamo je Južnij u osmom gemu imao priliku završiti susret kada je na servisu našeg tenisača imao 15-40, ali je Karlović to s dva prva servisa riješio i okrenuo u svoju korist. Uzbuđenja do kraja seta više nije bilo i meč je otišao u drugi tie-break.

Južnij je već u drugom poenu napravio mini-break koji je potom izgubio u petom, ali ga ponovno vratio u šestom poenu (4-2). Osigurao si je nakon toga svojim servisom tri set lopte (6-3), ali se Karlović uspješno vratio do 6:6 spasivši treću meč loptu na servisu Rusa. Južnij u sljedećem servisu udara as i osigurava novu meč loptu, koju nakon Karlovićeva promašaja volejem i koristi. Bio je to treći susret njih dvojice i treća pobjeda ruskog tenisača. Južnija u polufinalu očekuje dvoboj protiv Nijemca Michaela Berrera. Nakon vrlo dobrog i čvrstog otvaranja, pogotovo na svom servisu, jedan neoprezan gem Dodiga bio je dovoljan da Baghdatis uzme prvi set. Koban je bio 7. gem prve dionice u kojem je Cipranin oduzeo početni udarac našem tenisaču, te stečenu prednost do kraja seta nije ispuštao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi set protekao je također u dominaciji ciparskog tenisača koji ponovno prvi dolazi do breaka prednosti, te nakon nešto manje od sat i pol igre servira za meč (5:4). Međutim, Međugorac vraća break zaostatka i poravnava na 5:5. No, već u svom idućem servis-gemu Dodig ispušta svoj početni udarac i Cipranin ima novu priliku servisom zaključiti meč. To i čini bez izgubljenog poena. Južnij (3) - Karlović (8) 7:6(10), 3:6, 7:6(6) Berrer - Melzer 5:7, 6:4, 6:4 Lacko – Haase (7) 6:4, 6:4 Baghdatis (6) - Dodig (4) 6:4, 7:5

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo