Izbornik Prpić poludio usred meča: 'Ovo je sramota!'

Nakon prvog dana susreta 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa rezultat između Hrvatske i Njemačke je 1:1.

4.3.2011.
18:47
VOYO logo

Dodig je bio na pragu donošenja drugoga boda za Hrvatsku, ali u tie-breaku četvrtog seta nije uspio iskoristiti meč-loptu.

Nakon što u prvih osam gemova susreta niti jedan igrač nije uspio osigurati break-loptu, Dodig je kod rezultata 4:4 izgubio svoj servis nakon dvostruke servis-pogreške i promašenog forhenda, a odmah u sljedećoj igri imao je tri prilike za povratak u prvi set. Ipak, Kohlschreiber je u najvažnijim trenucima odigrao odlično i riješio prvi set u svoju korist sa 6:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedini break u drugom setu Dodig je ostvario za vodstvo od 3:1 nakon kojega je sigurno držao servis sve do trenutka kada je servirao za set. Tada je Kohlschreiber osigurao dvije prilike za break, ali Dodig se izvukao odličnim servisima da bi potom Nijemac napravio dvije pogreške i olakšao našem igraču put do izjednačenja.

Na početku trećeg seta Dodig je spasio nove dvije prilike Kohlschreibera za break da bi do ključne prednosti stigao oduzevši suparniku servis za vodstvo 5:4. Dodig je do prigode stigao sjajnim bekhend reternom da bi potom Kohlschreiber izbacio jednu loptu u aut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najzanimljivije je bilo u četvrtom setu u kojemu su oba igrača imala nekoliko prigoda za oduzimanje servisa suparniku, a iskoristili su po jednu. Kohlschreiber je poveo sa 2:0, ali Dodig je odmah vratio izgubljeni servis za bi kod rezultata 3:3 imao dvije prilike za novi break. Nakon što ih nije iskoristio, kod rezultata 3:4 izvukao je sjajnim servisima zaostatak od 0:40.

O pobjedniku četvrtog seta odlučivao je tie-break. Dodig je imao inicijativu na početku, u dva je navrata imao 'mini-break' prednosti, ali je s dva izgubljena poena na svoj servis inicijativu prepustio Kohlschreiberu. Dodig je ipak još jednom uspio izjednačiti, a potom osigurati i meč-loptu povevši sa 6:5. No, tada je Nijemac osvojio oba poena na svoj servis, da bi potom Dodig dvostrukom servis-pogreškom poklonio Kohlschreiberu izjednačenje na 2:2 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peti je set započeo Dodigovim izgubljenim servisom. Nakon dva asa za 30-0, Dodig je napravio četiri pogreške zaredom i pružio Kohlschreiberu veliku prednost. Fanatičnom borbenošću Dodig je uspio vratiti break zjednačivši na 4:4, ali u sljedećoj je igri nažalost još jednom izgubio servis, a Kohlschreiber prilikom servisa za meč nije dopustio našem igraču da ga ugrozi, te je nakon više od četiri i pol sata igre donio izjednačenje u ukupnom rezultatu.

Podsjetimo, Čilić je donio prvi bod pobjedom nad Mayerom, a tijekom čitavog prvog seta jedini dobar segment Čilićeve igre bio je servis, dok je u izmjenama udaraca s osnovne linije previše griješio. Posljedica takve igre bila je da je Čilić kod rezultata 4:4, u gemu kada nije mogao ubaciti prvi servis, izgubio igru na svoj početni udarac, a samim time i set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom je setu Čilić zaigrao mnogo bolje, a njegovi udarci postali su jači i precizniji. Mayer nije mogao pratiti takav tempo, te je za samo 25 minuta Čilić riješio tu dionicu igre u svoju korist sa 6:0.

Nažalost, u trećem setu Čilić je znatno pao u igri na svoj servis, te je Mayer napravio čak tri breaka. U takvom razvoju situacije Čiliću nisu pomogla niti dva breaka, pa je Nijemac stigao do novoga vodstva u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada je 'poludio' izbornik Goran Prpić, koji nije mogao vjerovati da je ogroman broj mjesta u dvorani ostao prazan te je razočarano zavapio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je sramota! Ulaz je besplatan, dođite i podržite naše tenisače u dvobojima s Njemačkom", izjavio je Prpić, nakon čega su gledatelji postepeno napunili dvoranu, a za to je vrijeme Čilić igrao sve bolje te je uspio napraviti preokret.

Četvrti je set odlučen samo jednim breakom nakon što je Čilić oduzeo servis Mayeru za vodstvo 3:1 i tu prednost nije ispuštao do kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić je peti set otvorio breakom, a odmah u sljedećoj je igri izvukao 15:40 i tada je praktički pitanje pobjednika bilo riješeno. Čilić je pobjedu potvrdio s još dva breaka – za 4:1 i konačnih 6:1.

U subotu je od 15 sati na rasporedu igra parova. Za Hrvatsku su prijavljeni Ivan Dodig i Ivo Karlović, dok bi za Njemačku trebali igrati Christopher Kas i Philipp Petzschner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, pobjednik susreta Hrvatska - Njemačka u četvrtfinalu će igrati protiv boljeg iz dvoboja Austrija - Francuska.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo