IZBORNIK KRAJAN NIJE SKRIVAO ODUŠEVLJENJE, ALI NITI OPREZ: / 'Tamo smo gdje smo željeli biti, međutim...'

Image
Foto: PIXSELL

'Pratimo ostale rezultate, ali prvo trebamo završiti posao u Varaždinu'

7.4.2018.
19:40
PIXSELL
VOYO logo

Pobjedom u paru vrlo smo blizu polufinalu, ali još nije sve gotovo jer ovo je ipak Davis Cup, kazao je hrvatski izbornik Željko Krajan.

Hrvatska Davis cup vrsta povela je 2-1 protiv Kazahstana u četvrtfinalnom dvoboju Davis cupa u Varaždinu nakon što je u subotu par Ivan Dodig - Nikola Mektić slavio nakon tri sata igre protiv Timura Kabibulina i Aleksandra Nedovjesova s 6-7 (2), 6-4, 6-4, 6-2 te Hrvatsku samo još jedna pobjeda dijeli od plasmana u polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

[VIDEO] HRVATSKA DAVIS CUP REPREZENTACIJA NA KORAK OD POLUFINALA! Ivan i Nikola donijeli su nam i drugi bod

"Pratimo ostale rezultate, ali prvo trebamo završiti posao u Varaždinu. Znalo se u nedavnoj povijesti dogoditi i da ispustimo vodstvo od 2-1, nakon Španjolske ili u finalu 2016. protiv Argentine. Ipak, tamo smo gdje smo željeli biti", kazao je Krajan, koji je istakao da igra u parovima postaje veliki oslonac za cijelu reprezentaciju.

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

07.04.2018., Varazdin, Arena Varazdin - Cetvrtfinale Svjetske skupine Davis Cupa. Konferencija za medije Hrvatske nakon pobjede nad Kazahstanom u mecu parova. Nikola Mektic, izbornik Zeljko Krajan, Ivan Dodig. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

"Eto, imam čak devet pobjeda u nizu. Mene kao izbornika raduje činjenica da imamo petoricu-šestoricu vrhunskih igrača u parovima. iako, moram isto priznati i da kao izbornik najviše živaca gubim tijekom parova. Puno je lakše kada znate da ste jaki u paru, a i sve reprezentacije koje su u zadnje vrijeme osvajale Davis Cup imale su jake parove. Pobjede u paru su nas 2016. godine odveli u finale i držim da smo i sada na najboljem putu da to ponovimo", zaključio je Krajan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazahstanski izbornik Dias Doskarajev smatra da su Kabibulin i Nedovjesov propustili veliku priliku za pobjedu.

"Počeli smo sjajno i u prvom setu smo bili bolji par, mada su s druge strane stajali igrači koji su vrlo visoko na ljestvici najboljih igrača u parovima. Nažalost, igra se na tri dobivena seta, a ne jedan. Imali smo puno prilika, nismo iskoristili nervozu protivnika zbog gubitka prvoga seta. Šteta, jer je ovo bila velika prilika za nas", kazao je Doskarajev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju u 14 sati na rasporedu zadnji dan dvoboja, prvi će na teren Marin Čilić i Mihail Kukuškin, a potom sijedi okršaj Borne Ćorića i Dmitrija Popka.

Pobjednik ovog dvoboja ide u polufinalu na boljega iz dvoboja SAD-Belgija u kojem Amerikanci vode s 2-0 . Hrvatska će, ako prođe, biti domaćin polufinalnog susreta

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo