NIJE FER / Srbi nastavili prisvajati hrvatsku sportsku povijest

Iako su se Srbi pokazali kao dobri domacini Davis Cup sraza Srbije i Hrvatske u Kraljevu, napravili su i jedan gaf koji se nece bas svidjeti sportskim zaljubljenicima u Hrvatskoj.

9.3.2015.
9:27
VOYO logo

Naime, prema pisanju Jutarnjeg lista Teniski savez Srbije u svojoj brosuri je naveo kao svoja najveca teniska imena prije Novaka Dokovica hrvatske sportase Gorana Ivanisevica, Gorana Prpica, Josipa Paladu i Franju Punceca. Uz to, Srbi su napravili jos jedan gaf te naveli da su Zagrepcani Hinko Wurth, Zvonko Fink, Ivo Labas, Franjo Schaffer, dr. Oton Heinz, Fedor Malanaec, Bosko Muller, Mladen Pavlica, Pejo Lukinic te Josip Palada, Ivan Janosic, Stjepan Toni, Mladen Wurth i Nikica Nadali bili izbornici Davis Cup reprezentacije Srbije. To nije prvi puta da Srbi prisvajaju sportsku povijest nase zemlje, odnosno uspjehe Hrvata. Jos ranije je odredeni broj medalja osvojen od strane hrvatskih sportasa za vrijeme Jugoslavije pridodan sportskoj riznici uspjeha Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako su nasi istocni susjedi nastavili prisvajati dio hrvatske sportske povijesti i stavljati je pod svoju. Na Istoku nista novo, rekli bi smo... Medutim, vrijedi istaknuti kako su se domacini Davis Cup ogleda u Kraljevu izmedu Srbije i Hrvatske pokazali kao dobri domacini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nasi tenisaci su imali jako dobar tretman u Srbiji, spomenuti Davis Cup sraz protekao je bez najmanjeg incidenta, a hrvatska himna je u Kraljevu ispracena pljeskom domace publike. Za svaku pohvalu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo