Bilo je zapisano u zvijezdama: Bolje Japanac nego Srbin

U tjedan dana Marin Cilic postao je makar nakratko najtrazeniji tenisac na kugli zemaljskoj.

12.9.2014.
14:49
VOYO logo

Okidac su, dakako, bile pobjede protiv Tomasa Berdycha, Rogera Federera i Keija Nishikorija i podizanje pobjednickog pehara, cemu se malo tko mogao nadati. Uslijedila je prava medijska ludnica u New Yorku, a s njim su, naravno, zeljeli popricati i hrvatski novinari po dolasku na hrvatsko tlo.

U intervjuu za Jutarnji listCilic je iznio svoje dojmove po osvojenom prvom Grand Slam turniru u karijeri: "Boris Becker mi je u trecem intervjuu nakon finala rekao: 'Sada si osvojio Grand Slam, to ostaje zauvijek zapisano'. Od tog trenutka sam postao svjestan velicine ovog rezultata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/8n8qQMno62s

Upitan kako ce mu se karijera promijeniti nakon US Opena, Medugorac je objasnio: "To i mene zanima, bit ce puno izazova, ali sada kada sam usao u tenisku povijest, u drustvo Grand Slam pobjednika koje je, pogotovo u posljednjih desetak godina, prilicno zatvoreno, imam samopouzdanje koje je neprocjenjivo. Znam na koji sam se nacin pripremao za turnir i sada cu te stvari htjeti ponavljati. Karakterno se sigurno necu mijenjati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilicu je, priznaje on sam, put do naslova olaksala cinjenica da je u finalu igrao protiv Keija Nishikorija, a ne Novaka Dokovica, sedmerostrukog Grand Slam pobjednika. Nishikori je u polufinalu izbacio Dokovica s 3:1 u setovima i tako makar psiholoski olaksao najboljem hrvatskom reketu.

"Da je Novak dobio Nishikorija, bio bi to sasvim drugaciji finale. Jednostavno, drugacije bih se osjecao jer bih znao da je s druge strane igrac koji je vec osvajao najvece trofeje. Kada sam ulazio u mec s Nishikorijem, znao sam da ce i on biti nervozan, a to mi je sigurno olaksalo posao", objasnio je Cilic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/WVhAWm773W8

Potom je opisao kako je izgledao prvi susret s trenerom Goranom Ivanisevicem nakon finala. "Nismo uopce razgovarali o mecu i nacinu na koji sam igrao, to smo spomenuli tek u zrakoplovu na povratku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je Cilic uoci pocetka Davis Cup ogleda Hrvatske i Nizozemske progovorio o vlastitim ciljevima za buducnost. Logicnim se namecu proboj na broj 1 ATP ljestvice, kao i osvajanje novih Grand Slam pokala.

"Ne namjeravam se opterecivati time, zelim uzivati u tenisu jer vjerujem da je to moj najveci uspjeh. Naravno da sanjam nove Grand Slamove, ali ovaj mi nitko nikada nece moci oduzeti", zakljucio je deveti tenisac ATP ljestvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo