'Igrat ću dok budem osjećao da mogu s najboljima'

Prvi pobjednik PBZ Zagreb Indoorsa Ivan Ljubičić je nakon prolaska u 2. kolo poručio da namjeravara igrati dok god bude osjećao da može parirati najboljima.

30.1.2012.
21:41
VOYO logo

Ljubičić je u 1. kolu zagrebačkog turnira nakon dva sata i 18 minuta igre pobijedio Slovaka Karola Becka 7:6(5), 3:6, 6:3.

Nakon meča se na konferenciji za novinare posebno osvrnuo na sve češće napise o svom igračkom umirovljenju. "Kada pročitate naslove u medijima dobijete jedan zaključak, a kada pročitate cijeli članak shvatite da je u pitanju nešto sasvim drugo. Da budem sasvim jasan – igrat ću dok god budem imao osjećaj da se mogu nositi s igračima u ovom rangu, pa i onim najboljima. Od mene nećete čuti nikakve bombastične najave i izjave po pitanju mog povlačenja. Tu sam i namjerevam još neko vrijeme igrati", izjavio je Ljubičić, te se osvrnuo na vrlo skromnu posjetu prvog dana kako se igraju mečevi glavnog ždrijeba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, na tribinama ledene dvorane zagrebačkog Doma sportova na ogledu Ljubičića i Becka teško da se moglo izbrojati više od tristotinjak ljubitelja tenisa. "Uoči susreta javilo mi se barem 15 mojih prijatelja s isprikom da rade i ne mogu doći. Hvala Bogu da u ovoj situaciji ima još dosta ljudi koji su zauzeti poslom, odnosno imaju posao. Nadam se i vjerujem da će do kraja turnira broj gledatelja rasti", optimističan je Ljubo.

Ljubičić (1) – Beck 7-6(5), 3-6, 6-3 Haase (7) – Mesaroš 6-2, 6-3 Bachinger – Van Der Merwe 6-3, 6-3 Lacko – Starace 7-6(2), 6-7(4), 6-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Parovi, 1. kolo: Draganja / Škugor – Kubor / Stahovskij (4) 6-4, 3-6, 10-5 Karlović / Moser – Bogomolov / Parrott 2-6, 6-1, 11-9 Kako se i očekivalo, Austrijanac Jürgen Melzer, 41. tenisač svijeta, bez većih je teškoća prošao kvalifikacije na PBZ Zagreb Indoorsu.

Izgubio je ukupno 14 gemova, polovicu od toga u posljednjem krugu protiv sunarodnjaka Martina Fischera, kojega je svladao sa 6:3, 6:4. Uz njega su se na glavni turnir plasirali i Švicarac Marco Chiudinelli (bolji od De Voesta iz JAR-a – 5:7, 6:4, 6:4), Britanac Daniel Evans (pobijedio Švicarca Bohlija – 4:6, 6:4, 6:0) i Talijan Matteo Viola (svladao Srbina Lajovića – 6:4, 6:2). (Vlm)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo