ČEKAJU NAS BELGIJCI / Hrvatski tenisači najavili nadolazeći ispit, Čilić se vratio: 'Nije lako nakon godine neigranja'

Image
Foto: Mario Ćužić/HTS

'Svi naši najbolji igrači su se stavili na raspolaganje, što vrijedi i za Bornu Ćorića, iako ga sada nema u sastavu', poručio je izbornik Davis Cup reprezentacije Velimir Zovko

30.1.2024.
14:51
Mario Ćužić/HTS
VOYO logo

Odlično raspoloženi hrvatski reprezentativci u utorak su u Gradskoj sportskoj dvorani – Areni Varaždin održali konferenciju za novinare. Ovog vikenda čeka ih susret s Belgijom u Davis Cupu, a u ponedjeljak navečer pridružio im se i posljednji član, Duje Ajduković, koji je dan prije igrao u finalu ATP Challengera u francuskom Quimperu. Bodovi koje je osvojio pomogli su mu da skoči na 125. mjesto pojedinačne ATP liste, što mu je ujedno i najbolji plasman do sada, stoji u prioćenju HTS-a.

Image
NIJE IŠLO /

Marin Čilić upisao poraz u prvom kolu Australian Opena

Image
NIJE IŠLO /

Marin Čilić upisao poraz u prvom kolu Australian Opena

"U dobroj sam formi, a u Francuskoj mi je odlično došlo nekoliko 'gustih' mečeva“, rekao je Ajduković, koji u Varaždinu ima status prvog hrvatskog igrača, nakon što je Borna Gojo zbog ozljede leđa otkazao nastup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O statusu Borne Ćorića, koji je trenutno najbolje rangirani hrvatski tenisač (37.) govorio je izbornik Velimir Zovko.

"Svi naši najbolji igrači su se stavili na raspolaganje, što vrijedi i za Bornu. Kad smo razgovarali o susretu s Belgijom rekao mi je da ne bi igrao ako nije u najboljem stanju, i zdravstveno i igrački, jer kad je u reprezentaciji želi dati maksimum, a u tom trenutku je smatrao da nije u takvoj poziciji. Ni sad još nije na razini na kojoj želi biti. Ispoštovao sam njegovu volju, a nažalost u međuvremenu se dogodilo da spletom okolnosti zbog ozljeda nemamo na raspolaganju sve igrače."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marin Čilić je – gledajući rang listu - u ovom trenutku treći reket hrvatske reprezentacije, no uvjerljivo najiskusniji. Iza njega je već 65 mečeva u Davis Cupu, te dva nastupa u Varaždinu, i protiv Ekvadora i protiv Kazahstana.

Image
Foto: Mario Ćužić/HTS
Image
Foto: Mario Ćužić/HTS

"Nije lako vratiti se nakon godinu dana neigranja, pa će sigurno biti sitnih ozljeda, ali osjećam se dobro, i igrački i fizički. Drago mi je što smo ponovno u Varaždinu, atmosfera je bila odlična kad smo igrali i protiv Ekvadora i protiv Kazahstana, pa se nadam da će tako biti i sada. Pobjeda u ovom susretu nam je vrlo važna“, rekao je Marin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nino Serdarušić je ponovno ušao u sastav kao džoker, nakon otkaza Borne Goje.

"Drago mi je da sam ponovno u reprezentaciji. Vjerujem da ćemo proći Belgiju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O meču parova i suparnicima koji ih čekaju, inače prošlogodišnjim finalistima French Opena, govorili su Ivan Dodig i Mate Pavić.

"Belgija ima odličan par, igrače koji su već dugo oko dvadesetog-tridesetog mjesta na svijetu, igraju zajedno i na turnirima, tako da znamo da nas čeka zahtjevan meč."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvlačenja parova bit će u petak u 12 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu. Prvog dana, u subotu, program počinje u 14 sati (na rasporedu su dva pojedinačna meča), a u nedjelju je prvi meč zakazan za 13 sati (najprije parovi, a potom slijede dva pojedinačna meča).

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo