HRVATSKI REPREZENTATIVAC U PROBLEMIMA: / Pavić i Marach se povukli s turnira zbog ozljede našeg tenisača

Image
Foto: AFP

Sa 25 godina Pavić je najmlađi igrač koji će okončati sezonu na prvom mjestu ljestvice parova nakon 1995.

3.11.2018.
13:03
AFP
VOYO logo

Najbolji svjetski teniski par, Hrvat Mate Pavić i Austrijanac Oliver Marach predali su bez borbe polufinalni susret na ATP turniru u Parizu Španjolcu Marcelu Granollersu i Amerikancu Rajeevu Ramu zbog Pavićeve ozljede trbušnih mišića.

Pavić je u subotu ujutro osjetio bol te su on i Marach iz predostrožnosti odlučili propustiti polufinale Pariza, no trebali bi biti spremni za nastup na Mastersu u Londonu od 11. do 18. studenoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvojili četiri naslova

Pavić i Marach plasmanom u polufinale Pariza osigurali su da će završiti na prvom mjestu na završnoj ATP ljestvici parova za 2018. godinu. Oni su u godinu krenuli sa 17 uzastopnih pobjeda, a tijekom tog niza su osvojili i Australian Open. Kasnije tijekom godine su stigli i do finala Roland Garrosa. Ukupno su igrali devet ATP finala, a osvojili su četiri naslova.

Sa 25 godina Pavić je najmlađi igrač koji će okončati sezonu na prvom mjestu ljestvice parova nakon 1995. godine kada je to uspjelo tada 24-godišnjeg Toddu Woodbridgeu, dok je Marach sa 38 godina najstariji kojemu je to uspjelo od Amerikanca Sherwooda Stewarta 1984.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo