Hrvatska ostaje u Svjetskoj skupini!

Hrvatska teniska Davis Cup reprezentacija i iduće će sezone igrati u Svjetskoj skupini.

18.9.2011.
14:49
VOYO logo

U svemu je donekle pomogla i ozljeda koljena najboljeg južnoafričkog tenisača Kevina Andersona koji zbog toga nije izašao na teren u nedjelju.

Tako je Čilić pobijedio Rika de Voesta, 133. tenisača na svijetu, sa 6-4, 6-2, 6-4, čime je Hrvatska povela s nedostižnih 3-1. Posljednji peti meč, koji će se igrati na dva dobivena seta, je time dobio ekshibicijski karakter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikada u karijeri Čilić i De Voest nisu igrali međusobno, a prvi takav meč je prošao u posvemašnjoj dominaciji 26. tenisača na svijetu. De Voest je do prve break-lopte u meču došao u trećem setu, kada je kod 3-2 vratio break zaostatka, ali je to bilo sve od domaćeg aduta koji nikako nije mogao na pravi način 'odglumiti' Kevina Andersona.

Meč je odmah započeo breakom Čilića i iako hrvatski tenisač nije bio toliko dominantan u toj prvoj dionici, taj break ga je držao podalje od suparnika i donio mu prvi set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom je Čilić osvojio 100 posto poena nakon prvog servisa (8 od 8), te je izgubio samo tri poena nakon drugog servisa (8 od 11) čime je daleko lakše došao do velikih 2-0.

Cjelokupni scenarij je bio preslikan i na treći set gdje je Čilić na početku došao do breaka i poveo 3-2 kada je De Voest prvi put uhvatio Hrvata na krivoj nozi i slomio ga na početni udarac. No, da je to bio samo trenutak slabosti Čilić je pokazao već u idućem gemu. Opet je došao do breaka, petog u meču, te je nakon toga mirno priveo meč kraju za svoj pojedinačno drugi bod u meču, te ključni treći Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ilustracije radi, recimo da je Čilić u meču osvojio čak 24 poena više (93-69).

Vezani članci:

arti-201109160950006 arti-201109160801006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo