teške optužbe / Hrvatska gubi najtalentiraniju mladu tenisačicu: 'Uništavaju mi karijeru, igrat ću za bilo koga'

Image
Foto: Facebook

Odlučila je pitati svoje prijatelje da joj posude novac da samo dođe do Turske na turnir na kojem će, tvrdi, zaraditi dovoljno za povratak

6.2.2019.
19:25
Facebook
VOYO logo

Ukrajinska tenisačica s hrvatskom putovnicom, 18-godišnja Oleksandra Olinjkova iskazala je danas veliku frustraciju odnosom hrvatskog teniskog saveza prema njoj i njenoj obitelji.

Oleksandra je došla u hrvatsku kao izbjeglica prije sedam godina te je počela igrati tenis. zahvaljujući sjajnim rezultatima dobila je hrvatsko državljanstvo te se uključila u program za podršku sportašim izbjeglicama (IOCRAS).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako tvrdi najbolja mlada hrvatska tenisačica 2018. godine zatražila je i dodatnu pomoć iz saveza, ali su je nakon toga izbacili iz programa za podršku sportašima izbjeglicama jer je netko prijavio da ima hrvatsko državljanstvo. Izbačena je i iz hrvatske juniorske reprezentacije.

"Moji roditelji su mjesecima pokušavati kontaktirati predsjednicu teniskog saveza Nikolinu Babić, no ona nije mogla naći pet minuta za njih. Nije se, na kraju, ni radilo o novčanoj pomoći, već o pozivnicama za turnire, dostupnosti terena tvrde podloge i više sudjelovanja u aktivnostima Saveza: I onda me netko prijavio, netko jako dobro upućen. Da, hrvatska sam državljanka, ponosna sam na to. I da, dobila sam to državljanstvo na temelju programa za pomoć izbjeglicama. Znači, funkcionira", napisala je u objavi na TwitLongeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oleksandra je dugo vremena bila jedina hrvatska tenisačica mlađa od 18 godina koja je osvojila bodove na WTA listi. Također je i među 30 najboljih tenisačica svijeta do 18 godina te najbolja hrvatska juniorka.

"Ljudi iz hrvatskog tenisa su mi se uvijek smijali i rugali. 'Oh, ta jadna Ukrajinka s ludim ocem. Nema šanse da uspije, zaboravite na nju', govorili su mi dok sam ja provodila sate i sate trenirajući. Gotovo šest godina igram pod hrvatskom zastavom, osvojila sam mnoštvo medalja i donijela renking bodova Hrvatskoj, ali sam i dalje ostala", napisala je Oleksandra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, frustrirana maćehinskim odnosom HTS-a odlučila je pitati svoje prijatelje da joj posude novac da samo dođe do Turske na turnir na kojem će, tvrdi, zaraditi dovoljno za povratak.

"Ne treba mi potpora Hrvatskog teniskog saveza, no ne mogu se niti razvijati ako netko pokušava uništiti moju karijeru. Igrat ću za bilo koju državu na svijetu čiji me službenici neće uništavati. Jako sam tužna zbog toga jer volim Zagreb, volim Hrvatsku, no jednostavno nemam izbora. Otvorena sam za sve ponude, igrat ću za bilo koga", napisala je Oleksandra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo