GOFFIN I DIMITROV U FINALU ZAVRŠNOG TURNIRA: / Federer hvali Belgijanca: 'Igrao je odlično i zaslužio je biti u finalu'

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP
18.11.2017.
23:33
AFP
VOYO logo

Bio je ovo sedmi međusobni susret Goffina i Federera i prva pobjeda belgijskog igrača.

Početak susreta nije sugerirao takav rasplet, Federer je odmah u prvoj igri oduzeo servis Goffinu, a s još jednim "breakom" je priveo prvi set u svoju korist sa 6-2. No, početkom drugog seta Goffin je oduzeo servis Federeru i zatim uspio tu prednost zadržati za poravnanje dvoboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključnim su se pokazali treći i četvrti gem trećeg seta kada je Goffin oduzeo servis Federeru, a zatim i izvukao "break-loptu" za Švicarčev povratak u meč. U preostala tri servis-gema Goffin je ukupno izgubio jedan poen za veliku pobjedu.

Federeru je ovo bio 14. nastup u polufinalu "mastersa" u karijeri i tek treći poraz, nakon 2002. i 2013. godine. Ostao je na 11 nastupa u finalima, odnosno na šest naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stvarno sam sretan zbog njega, odličan je dečko i mnogo mi se sviđa. Danas je igrao odlično i zaslužio je biti u finalu, to sam mu i rekao na mreži nakon meča", rekao je Švicarac nakon meča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dimitrov je do druge pobjede u petom međusobnom susretu protiv Socka stigao također nakon gubitka prvog seta iako je dvoboj otvorio vodstvom od 3-0. No, Amerikanac je vrlo brzo uspio nadoknaditi "break" zaostatka da bi kod rezultata 4-4 još jednom oduzeo servis Bugarinu i dobio prvi set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dimitrov je projurio kroz drugi set, no u trećem se ponovno igrao izjednačen tenis. Dimitrov je u prvom gemu uspio spasiti "break-loptu", da bi ključni "break" ostvario u osmoj igri kada je poveo sa 6-3. No, niti tada nije bio kraj drami, Dimitrov je u posljednjem gemu uspio iskoristiti tek četvrtu meč-loptu i to nakon što je spasio nove dvije "break-lopte" Socka.

Dimitrov i Goffin već su se sastali ovoga tjedna u Londonu, a bolji je bio Bugarin s uvjerljivih 6-0, 6-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U finalu turnira parova igrat će prve dvije kombinacije na svijetu, Poljak Lukasz Kubot i Brazilac Marcelo Melo te Finac Henri Kontinen i Australac John Peers. Kubot i Melo su u polufinalu uvjerljivo nadigrali Amerikanca Ryana Harrisona i Novozelanđanina Michaela Venusa sa 6-1, 6-4, dok su Kontinen i Peers potom bili uspješniji od Britanca Jamiea Murrayja i Brazilca Brune Soaresa sa 7-6 (2), 6-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo