Bez problema / Federer krenuo rutinski pa zaboravio na Ćorića

Image
Foto: AP Images

Denis Istomin nije bio velika prepreka za branitelja naslova

14.1.2019.
14:05
AP Images
VOYO logo

Roger Federer zadržao se okrugla dva sata na početku puta ka obrani naslova Australian Opena. Švicarcu više nije trebalo protiv Denisa Istomina (6:3, 6:4, 6:4) koji nije zaprijetio na Federerov servis i kao takav nije bio sposoban ponuditi još veći show gledateljima koji su se morali pozdraviti s uzbuđenjima prvog dana.

Treći igrač svijeta popravio je svoj omjer u Melbourneu na 95-13, a među tih 13 poraza nijedan nije bio u prvom kolu. Ne samo u prvom, već i u drugom, pa si probajte zamisliti kakav onda posao u srijedu uz svu Federerovu genijalnost čeka Dana Evansa. Nemoguć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među mnogim pitanjima koje su dočekala standardno dobro raspoloženog Federera u intervjuu na terenu bilo je i ono o potencijalnim "contenderima" u Melbourneu u nadolazećoj generaciji. Tu je šesterostruki pobjednik naveo Saschu Zvereva, Stefanosa Tsitsipasa i Alexa de Minaura. Na Bornu Ćorića zaboravio je i kada je složio svoju sljedeću Veliku četvorku kojoj je uz Zvereva i Tsitsipasa dodao Shapovalova i Hačanova. Zagrepčanin ga je, podsjetimo, pobijedio u posljednja dva navrata, pa možda tu i nema slučajnosti.

Braniteljica naslova Caroline Wozniacki imala je miran uvod u turnir s Belgijankom Van Uytvanck (6:4, 6:3), kao i Petra Kvitova koja je lako riješila Magdalenu Rybarikovu (6:3, 6:2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo