Teniski turnir na OI / Evo s kim će Nadal i Murray igrati polufinale u Riju

Image

Nadal će u polufinalu igrati protiv Juana Martina Del Potra koji je u dramatičnom meču porazio Španjolca Roberta Bautistu

13.8.2016.
10:14
VOYO logo

Španjolac Rafael Nadal, Britanac Andy Murray, Argentinac Juan Martin Del Potro i Japanac Kei Nishikori polufinalisti su olimpijskog turnira u Rio de Janeiru.

Nadal, koji ima zlato iz Pekinga, je u četvrtfinalnom susretu pobijedio domaćeg tenisača Thomaza Belluccija 2-6, 6-4, 6-2. Belluci je dobio prvi set, no bivši najbolji tenisač svijeta je okrenuo rezultat izborivši 800-tu pobjedu u karijeri. Nadal je tako postao tek osmi tenisač u Open eri koji je ostvario 800 i više pobjeda. Na vrhu je Amerikanac Jimmy Connors sa 1,256 pobjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadal će u polufinalu igrati protiv Juana Martina Del Potra koji je u dramatičnom meču porazio Španjolca Roberta Bautistu 7-5, 7-6 (4). 

"Ovo je čudo, navijači su ponovo bili sjajni. Iz susreta u susret me nose prema pobjedi," kazao je Argentinac koji je u prvom kolu pobijedio Srbina Novaka Đokovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadal i Del Potro su 12 puta igrali međusobno, a Španjolac vodi 8-4 u pobjedama.

Drugi nositelj olimpijskog turnira Britanac Andy Murray bio je bolji od Amerikanca Stevea Johnsona 6-0, 4-6, 7-6(2). Nakon prvog seta činilo se kako će branitelj naslova iz Londona lako do polufinala. No, Johnson se čudesno vratio u meč. Dobio je drugi set, a u trećem imao break za vodstvo 4-3. Međutim, Murray nije dozvolio iznenađenje. Vratio je izgubljeni servis i u lutriji trinaeste igre izborio pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije bilo lako, no ipak sam stigao do pobjede. Sjajan je osjećaj kada osvajaš medalje za svoju zemlju. Nadam se kako će tako biti i ovdje," rekao je Britanac.

Njegov idući protivnik bit će Japanac Kei Nishikori koji je porazio Francuza Gaela Monfilsa 7-6 (4), 4-6, 7-6 (6). Monfils je u 'tie breaku' odlučujućeg seta imao 6-3 i tri meč lopte, no Japanac je nanizao pet poena za pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dosadašnjih sedam međusobnih susreta Murray je ostvario šest pobjeda.

REZULTATI - četvrtfinale:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kei Nishikori (Jap/N.4) - Gael Monfils (Fra/N.6) 7-6 (4), 4-6, 7-6(6)  
Juan Martin Del Potro (Arg) - Roberto Bautista (Špa/N.10) 7-5, 7-6 (4) 
Rafa Nadal (Špa/N.3) - Thomaz Bellucci (Bra) 2-6, 6-4, 6-2
Andy Murray (VBN.2) - Steve Johnson (SAD/N.12) 6-0, 4-6, 7-6 (2)

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo