Evo kako je Marin Čilić objasnio debakl protiv Đokovića

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić razočarao je na otvaranju ATP Mastersa u Londonu. Prvi igrač svijeta Novak Đoković riješio je Međugorca za samo 56 minuta igre rezultatom 6:1, 6:1.

11.11.2014.
8:47
VOYO logo

I on je očekivao kako konačno može svladati Đokovića, da konačno iz jedanaestog pokušaja može uzeti skalp prvom tenisač svijeta. Ali, pobjeda nad sjajnim srpskim tenisačem još će pričekati. No, ono što brine više od poraza je Čilićeva očajna igra u kojoj je osvojio svega dva gema. Ne sjećamo se kada je Čilić izgledao tako loše protiv nekog tenisača. Griješio je na osnovnoj crti, promašivao čiste zicere, nije mogao ući u duže razmjene udarca, loptice su završavale u autu, nije se mogao nametnuti i nije mogao naći riješenje za visoki tempo Đokovića... Strašno, prestrašno! Kao da se ne radi o igraču koji je osvojio US Open. Gdje je nestao taj Čilić, pobjednički Čilić, što se dogodilo protiv Đokovića u Londonu?

//www.youtube.com/embed/Z76aVlZzBNc

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponekad se dogodi meč u kojemu ti rezultat stalno bježi i kad krene nizbrdo, teško je zaustaviti negativan niz. Pogotovo protiv Novaka. Pokušao sam igrati po receptu iz Wimbledona i Roland Garrosa, htio sam biti agresivan, ali ništa nije išlo. Ne bih rekao da sam bio nervozan, bio sam opušten kad sam dolazio na teren, međutim teško se napaliti kad baš ništa ne ide. Igrati s Đokovićem nikada nije lako, pogotovo prvi meč na turniru. Pokušavao sam pronaći pravi način kako mu se suprotstaviti, ali ponestalo je opcija. Pomislio sam da će biti bolje kad sam vratio break za 1:2 u drugom setu, a onda se dogodio još jedan traljav gem na mom servisu", objašnjava Đoković.

Hrvat je sraz završio sa samo šest "winnera" i čak 22 neprisiljene pogreške. Puno previše za igrača iz TOP 10 društva. Uz to, Đoković je imao 13 "winnera" i 12 pogrešaka, a napravio je i šest brejkova iz sedam pokušaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razmišljam na način da se iz svega što se dogodi može izvući nešto pozitivno. Za mene je to činjenica da ovdje imam još dva meča. Mislio sam da mogu pobijediti Novaka, imao sam iza sebe nekoliko dosta dobrih mjeseci u kontinuitetu. Ovo sigurno nisam očekivao, pa još i onaj prvi meč završi s istim rezultatom. Neka mi ovo bude poziv na buđenje, turnir još nije gotov".

Javio se i Đoković nakon mestralnog otvaranja turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogao sam samo poželjeti ovakav meč. Imao sam mogućnost pripreme sedam dana, dobro smo proučili što i kako. Marin je bio vrlo opasan i nezgodan, pobjednik US Opena i Moskve ne tako davno. Uspio sam u svemu što sam zamislio, neutralizirajući njegov servis napravio sam pola posla. Vjerojatno je i Marin bio impresioniran, prvi put je ovdje. Nije igrao dobro. Nadam se da ću nastaviti igrati ovako, svi su preduvjeti za to stvoreni. Wawrinka i ja jesmo bili favoriti, ali da ćemo dobiti ovako uvjerljivo… Vjerojatno će naš međusobni meč u srijedu biti interesantan".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo