ČEKA SE SUĐENJE / Evo kad će Australci donijeti odluku o Novaku Đokoviću i gdje možete gledati suđenje

Image
Foto: Profimedia

Prema članku Zakona o migracijama u skladu s kojim je ministar iskoristio svoje ovlasti za ukidanje vize, Đoković tri godine neće moći osigurati vizu za dolazak u Australiju, osim u neupitnim okolnostima koje su važne za interes Australije. Naravno, ako pobijedi na sudu

14.1.2022.
15:15
Profimedia
VOYO logo

Novak Đoković je u petak od australskog suda zatražio da blokira njegovu deportaciju uoči turnira Australian Open u Melbournu nakon što mu je vlada drugi put ukinula vizu pozivajući se na pravila o ulasku u zemlju zbog covida-19.

Odvjetnici prvog tenisača svijeta su ni tri sata nakon što je ministar za imigraciju Alex Hawke ponovo poništio vizu uložili zahtjev za zabranom deportacije. Hawke je iskoristio svoje diskrecijske ovlasti da ukine Đokovićevu vizu nakon što je sud poništio raniji opoziv i pustio ga iz imigracijskog pritvora u ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NE IDE U PRITVOR /

Đoković ostaje na slobodi, vlasti ga pozvale na razgovor: Australci objavili što mu sada slijedi

Image
NE IDE U PRITVOR /

Đoković ostaje na slobodi, vlasti ga pozvale na razgovor: Australci objavili što mu sada slijedi

Rezultirala je njihova žalba odredbom da će se Novak saslušati u subotu ujutro (u petak oko 22 sata po našem vremenu) u imigracijskom uredu. Nakon toga slijedi saslušanje na Federalnom sudu u nedjelju ujutro u 10:15 po australskom vremenu (otprilike 23 sata u subotu po našem vremenu. Đoković će morati i u pritvor, ali na tajnoj lokaciji, tako da se izbjegne medijski cirkus. Suđenje čete moći pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakvu kaznu može dobiti?

Donio je te odluke sudac Anthony Kelly, isti onaj sudac koji je i prvi put odobrio vizu Noletu, ali on mu neće suditi u ovom procesu žalbe.

Prema članku Zakona o migracijama u skladu s kojim je ministar iskoristio svoje ovlasti za ukidanje vize, Đoković tri godine neće moći osigurati vizu za dolazak u Australiju, osim u neupitnim okolnostima koje su važne za interes Australije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australian Open pratite na Eurosportu u sklopu PLAY Premium paketa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo