Play ponuda

EMOTIVNI POVRATAK SIBIRSKE LJEPOTICE: / 'Sad bih vas sve izgrlila i zahvalila vam'

Image
1.8.2017.
10:22
Play ponuda

"Osjećam se tako da bih vas sve izgrlila i zahvalila vam. Ovo mi je bio prvi meč u Sjedinjenim Državama nakon jako dugog vremena, a ovo je najbliže što mogu nazvati svojim domom. Dobrodošlica je bila nevjerojatna, a igranje tako blizu mom domu je bilo nešto posebno", izjavila je 30-godišnja Ruskinja nakon pobjede.

Pauzirala zbog ozljede bedrenog mišića

Šarapova se u travnju ove godine vratila igranju na WTA turnirima nakon 15-mjesečne suspenzije zbog korištenja nedopuštenog stimulativnog sredstva meldonija. Na prvom turniru u Stuttgartu stigla je do polufinala, potom je u Madridu prošla jedno kolo, da bi u Rimu predala meč 2. kola našoj Mirjani Lučić-Baroni zbog ozljede bedrenog mišića.

Ta ju je ozljeda prisilila na gotovo tromjesečno izbivanje s terena i propuštanje cijelog dijela sezone igranja na travnatoj podlozi na kojoj je 2004. u Wimbledonu, kao 17-godišnjakinja, osvojila svoj prvi od pet Grand Slam naslova.

Šarapovu u 2. kolu turnira u Stanfordu čeka 7. nositeljica, Ukrajinka Lesia Curenko.

Konjuh prošla u 2. kolo

U 2. kolo se probila i najbolja hrvatska tenisačica Ana Konjuh (WTA - 20.). Peta nositeljica turnira je vodila sa 6-3, 1-0 kad joj je Novozelanđanka Marina Eraković, koja je rođena u Splitu, predala dvoboj zbog ozljede vrata.

Konjuh će u 2. kolu igrati protiv Ruskinje Natalije Vihljanceve (WTA - 65.) koja je sa 6-4, 6-3 nadigrala američku kvalifikanticu Danielle Lao. Vihljanceva je svladala Konjuh u njihovom jedinom međusobnom dvoboju odigranom prije mjesec i pol dana na travnatoj podlozi u nizozemskom 's-Hertogenboschu.

Pobjednica turnira u Stanfordu zaradit će 470 bodova i 132.380 američkih dolara.

WTA Stanford - 1. kolo

Kayla Day (SAD) - Misaki Doi (Jap) 6:4, 6:2 Natalija Vihljanceva (Rus) - Danielle Lao (SAD) 6:4, 6:3 ANA KONJUH (HRV/5) - Marina Eraković (NZ) 6:3, 1:0, predaja Marija Šarapova (Rus) - Jennifer Brady (SAD) 6:1, 4:6, 6:0 Lesia Curenko (Ukr/7) - Lara Arruabarrena (Špa) 6:3, 6:3 Nicole Gibbs (SAD) - Claire Liu (SAD) 4:6, 6:2, 7:6 (5)

Play ponuda
Play ponuda